Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 26 Nov, 2013 | Parerea ta

News2Peste 23 tone de cartofi au fost confiscate de poliţiştii arădeni, în cadrul acţiunilor desfăşurate pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare de mărfuri

În timpul unei acțiuni, poliţiştii au oprit, în localitatea Pilu, un autotren care transporta  23.375 kg de cartofi. Din documentele justificative prezentate de transportator a rezultat că întreaga cantitate de cartofi avea ca destinatar o societate comercială cu sediul în Bucureşti, iar ca loc de descărcare o adresă din judeţul Ilfov.   În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că firma respectivă nu are punct de lucru la locul de descărcare, iar la adresa unde figura sediul societăţii funcţionează alte două societăţi comerciale. Administratorul societăţii a fost amendat cu 20.000 lei, iar cartofii, în valoare de aproximativ 35.000 lei, au fost confiscați.

Transport ilicit de lemne

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Nădlac au depistat, în trafic, un TIR, în care era transportată ilicit cantitatea de 24 mc de material lemnos. TIR-ul aparţine unei societăţi comerciale din Sânmartin și a fost depistat de poliţişti, în urma unei acţiuni pe raza localităţii Nădlac. În TIR, polițiștii au găsit 24 mc lemn de foc, din specia tei, cu aviz de însoţire primar în care era specificat lemn de foc, din specia fag. În urma celor constatate, Florin C., a fost sancţionat contravenţional cu 1.000 lei, iar societatea transportatoare cu 10.000 lei. Materialul lemnos, în valoare de aproximativ 5.000 lei, a fost reţinut în vederea confiscării.

Sub influenţa băuturilor alcoolice

În cursul zilei de luni, poliţiştii din Beliu l-au depistat în trafic, pe DJ 793, în localitatea Seliştea, pe Constantin H., care conducea un autoturism Ford Tranzit, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Conform procedurilor, în cauză s-a dispus recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.  Constantin H. este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere, existând posibilitatea extinderii cercetărilor în funcţie de rezultatul probelor biologice.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri, au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 170 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 41.220 lei. Dintre acestea, 112 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 43 pentru neacordare de prioritate şi pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere şi 11 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare