UPDATE: Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 22 Nov, 2013 | Parerea ta

News2Aproximativ 45 de tone de banane au fost confiscate de poliţiştii arădeni, în urma unei acţiuni pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare de mărfuri.

Oamenii legii au depistat două TIR-uri, în care erau transportate ilicit, 44.140 kg de banane. Autocamioanele au fost depistate la intrarea în ţară, în localitatea Nădlac. Transportatorii au prezentat documente justificative din care a rezultat că destinatarul este o firmă Ilfov. Poliţiştii au stabilit că firma are activitatea suspendată, iar marfa aparţine unei alte societăţi din Ilfov, care nu deţine documente legale de provenienţă pentru banane. Această firmă a fost amendată cu 40.000 lei, iar bananele au fost confiscate.

Trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a lui Ovidiu Ciprian Botiş, pentru săvârşirea  infracţiunii  de  lovire  sau  alte  violenţe. Din  probatoriul  administrat în cauză  a rezultat că, în  luna mai, într-un local din Sântana, Botiș a lovit un bărbat cu o sticlă de bere, provocându-i acestuia leziuni  traumatice în zona capului, care au necesitat pentru vindecare un număr de 10-12 zile de îngrijiri medicale. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei  Chişineu Criş.

Urmărită naţional, depistată

În cursul zilei de joi, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat  şi reţinut o femeie, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Mariana M., de 38 ani, din Vladimirescu, figura ca urmărită naţional, pe numele său fiind emis de Tribunalul Arad un mandat de executare a unei pedepse de doi ani de închisoare. Femeia a fost depistată pe raza municipiului Arad şi a fost introdusă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție al Județului.

Deţinere ilegală de armă

Poliţiştii au depistat un bărbat din Păuliș, care a deţinut, fără drept, un pistol şi muniţie. La domiciliul lui Eugen M., de 42 ani, polițiștii au găsit un pistol de autoapărare cu bilă de cauciuc şi 7 cartuşe calibru 10×22 T, cu capsele nepercutate. Poliţiştii au constatat că posesorul armei şi muniţiei avea permisul de armă cu valabilitatea expirată din data de 17 iulie. Conform procedurii, arma şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 165 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 42.550 lei. Dintre acestea, 97 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 34 pentru neacordare de prioritate şi pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare. De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere şi 9 certificate de înmatriculare.

UPDATE

Jandarmii au prins un hoţ

În dimineaţa zilei de vineri, în jurul orei 3.00, jandarmii a prins în flagrant, în zona Podgoria din municipiul Arad, un tânăr care încerca să sustragă bunuri dintr-un autoturism. Atenţia jandarmilor a fost atrasă de comportamentul tânărului, care se afla singur în autoturism şi căuta în bordul acestuia. La vederea jandarmilor, tânărul a încercat să scape, declarând că autoturismul aparţine unchiului său, prezentând, totodată, şi documentul personal de identitate. Jandarmii l-au contactat pe proprietarul autoturismului, iar acesta sosit la faţa locului. Proprietarul mașinii a afirmat că cele declarate de tânăr nu sunt adevărate și a depus plângere împotriva acestuia. Jandarmii au întocmit tânărului, în vârstă de 22 de ani, actele premergătoare începerii urmăririi penale, pentru tentativă la furt calificat.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare