Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 02 Dec, 2014 | Parerea ta

News2Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac au descoperit o minoră care încerca să treacă ilegal frontiera, ascunsă într-un microbuz.

Minora a fost găsită într-un microbuz înmatriculat în Marea Britanie, condus de Raul Florin L., în vârstă de 24 de ani. În timpul controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunsă, în compartimentul aflat deasupra scaunului şoferului, o adolescentă care a declarat că este cetăţean român. Din primele cercetări a rezultat că persoana descoperită are 17 ani și este din județul Dolj. Aceasta a declarat că intenţiona să ajungă în Franţa, dar nu avea documente legale de călătorie. Minora și șoferul sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi complicitate la tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat.

Prinși în timp ce încercau să fure

Patru tineri care au încercat să sustragă din două boxe ale unor imobile din municipiul Arad sunt cercetați de poliţiştii Biroului de Investigații Criminale. Conform IPJ Arad, doi tineri de 18, respectiv 19 ani, din Arad, au fost surprinşi în timp ce au rupt un lacăt de la intrarea în subsolul unui imobil de pe strada Tudor Vladimirescu, încercând să sustragă bunuri. De asemenea, poliţiştii de ordine publică au depistat în flagrant doi bărbaţi, care au pătruns fără drept în curtea unui imobil de pe strada Mețianu, unde au încercat să sustragă, dintr-o pivniță, materiale feroase și neferoase. Pe numele celor patru persoane au fost întocmite acte premergătoare pentru tentativă de furt calificat, respectiv violare de domiciliu.

A sustras dintr-un autoturism

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică au depistat în flagrant un bărbat din Cluj Napoca, care este bănuit că ar fi sustras piese auto de la un autoturism parcat în municipiul Arad. Bărbatul a fost susprins de către poliţişti, în noaptea de 1 spre 2 decembrie, când, folosind chei potrivite, ar fi sustras din portbagajul unui autoturism Dacia, parcat în piaţa Gării, mai multe piese auto. Pe numele clujeanului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Urmăriţi reţinuţi de poliţişti

Două persoane, care erau urmărite naţional, au fost depistate de poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale şi de la Poliţia oraşului Pâncota. Unul dintre cei depistați este un tânăr, de 26 de ani, din Arad. Acesta a fost depistat pe strada Tarafului, pe numele lui existând un mandat de executare a unei pedepse de 3 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală gravă, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Poliţiştii de la Pâncota au depistat un tânăr, de 19 ani, din Arad, care poseda un mandat de executare a unei pedepse de 1 an şi patru luni de închisoare, pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei. Ambele persoane au fost reţinute şi încarcerate.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 350 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 92.000 de lei. Dintre acestea, 280 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere şi 9 certificate de înmatriculare.

Tentativă de trecere ilegală a frontierei

Poliţiştii de frontieră de la SPF Nădlac au reţinut patru cetăţeni sirieni, doi adulţi şi doi minori, care încercau să treacă ilegal frontiera, pe jos, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen. Cei patru au fost reţinuţi pentru identificare la aproximativ 50 m de frontiera cu statul vecin și au fost duși la sediul sectorului. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de patru cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 7 şi 46 de ani, posesori de documente temporare de solicitanţi de azil, care intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare