Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 28 Nov, 2014 | Parerea ta

News2Șase ofițeri și 127 de subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Arad au fost avansați în grad, înainte de expirarea stagiului minim, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Cei șase ofițeri au fost înaintați în grad prin prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, iar subofițerii au fost avansați în grad prin Ordin al Inspectorului General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Ceremoniile militare de avansare în grad au avut loc la sediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi la sediile subunităţilor de intervenţie dislocate pe teritoriul judeţului Arad.

Urmărit naţional reţinut de poliţişti

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din Arad au depistat, în cursul zilei de joi, un bărbat care era urmărit naţional. Bărbatul, în vârstă de 39 ani, din localitatea arădeană Fântânele, a fost condamnat şi are de executat o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală gravă și ultraj contra bunelor moravuri. Bărbatul a fost reţinut şi încarcerat.

Cercetat pentru tăiere de arbori

Un bărbat, bănuit că ar fi tăiat ilegal arbori, este cercetat de poliţiştii de la Postul de poliție Tauț. Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că, în perioada 17-23 noiembrie, bărbatul, în vârstă de 28 de ani, din localitatea Groşeni, ar fi tăiat fără drept și sustras 7 arbori nemarcați, din pădurea aflată în administrarea Ocolului Silvic Beliu. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos.

Mandate de executare puse în aplicare

Poliţiştii de Investigaţii Criminale au pus în executare un mandat emis de Judecătoria Gurahonţ, prin care un bărbat, de 42 ani, din Arad, a fost condamnat la 2 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. De asemenea, poliţiştii din Sebiș au depistat pe raza orașului un bărbat, de 44 ani, din Sebiș, care are de executat o pedeapsă cu închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi şi încarceraţi.

Poliţiştii rutieri din Arad în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 170 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 37.000 de lei. Dintre acestea, 110 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Autoutilitară cu documente false

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat un cetăţean român care conducea o autoutilitară pentru care a prezentat la control documente false. Ion C., în vârstă de 33 ani, din județul Gorj, conducea o autoutilitară Volkswagen, înmatriculată în Bulgaria. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un certificat de înmatriculare bulgăresc. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total. Bărbatul a declarat că a cumpărat autoutilitara contra sumei de 1.300 de euro, de la un cetăţean din Piteşti. Autoutilitara a fost indisponibilizată la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, până la finalizarea cercetărilor.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare