Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 30 Aug, 2013 | Parerea ta

News2Mai multe persoane care au furat bijuterii și aparatură electronică din trei locuințe din municipiul Arad au fost reținute și sunt cercetate de polițiști.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în perioada ianuarie-aprilie, Ștefan C., de 32 ani, din Timișoara, Costel P., de 21 ani, din Petroșani, Gabriel G., de 18 ani, din Timișoara, A.I., de 17 ani, din Motru, şi Auraș A., de 30 ani, din Timișoara, au sustras din trei locuinte de pe raza municipiului Arad bijuterii și aparatură electronică, în valoare totală de 20.800 lei. Patru dintre suspecţi sunt cercetaţi şi în alte dosare penale, ei aflându-se deja în stare de arest preventiv. Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Trimis în judecată pentru distrugere

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au dispus trimiterea în judecată a lui Cornel Căieș, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat, că în data de 4 mai, bărbatul a distrus prin incendiere bunuri, în valoare de aproximativ 14.000 de lei, aflate unei incinta hale care aparţine SC Kandel Cris SRL, din comuna Grăniceri. Dosarul va fi înaintat Judecătoriei Chişineu Criş spre soluţionare.

Prinşi în flagrant în timp ce furau

Poliţiştii din cadrul postului de Poliţie Cermei au prins, joi, în flagrant, patru persoane care sustrăgeau plăci de azbociment, de la fostul complex de porcine din localitate. Gheorghe C., de 34 ani, Ovidiu D., de 22 ani, Florin V., de 28 ani, şi Alin A., de 22 ani, toţi din Cermei, au fost depistaţi de poliţişti, în jurul orei 14.30, iar pe numele lor a fost întocmit un dosar de cercectare penală sub aspectul aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 250 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 30.200 lei. Dintre acestea, 98 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 39 pentru lipsa centurii de siguranţă şi pentru neacordare de prioritate. De asemenea, au fost reţinute 16 permise de conducere şi au fost reţinute 4 certificate de înmatriculare. În timpul acțiunilor au fost depistați şi sancţionați pentru că au trecut pe culoarea rosie a semaforului electric Adrian M. şi Mircea F.

Infracţiuni în domeniul piscicol

Un echipaj de jandarmi a depistat pe Canalul Morilor, în zona localităţii Şimand, un grup de persoane care pescuiau cu ajutorul unei unelte interzise. Jandarmii i-au identificat pe R.B., de 48 ani, I.D., de 45 ani, şi I.A., de 15 ani, din localitatea Nădab, în timp de pescuiau cu o unealtă tip „coşar”, care este interzisă deţinerii şi pescuitului de către persoane neautorizate. Celor trei persoane le-au fost întocmite actele de constatare, în vederea începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de persoane neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

Migranţi opriţi din drumul spre Schengen

Poliţiştii de frontieră de la Curtici au depistat şase palestinieni, doi adulţi şi patru minori, care au încercat să treacă ilegal frontiera. Cei șase erau pasageri într-un tren internaţional, care circula pe relaţia Bucureşti-Viena. Palestinienii s-au legitimat cu permise de rezidenţă permanentă în Danemarca. În urma verificărilor s-a stabilit că documentele prezentate la control sunt false total. Din cercetări a rezultat că palestinienii au vârste cuprinse între 12 și 55 ani și au intrat legal in România. Aceştia au declarat că au hotărât să plece în Suedia, iar documentele  le-au primit prin Poștă, de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc. Cei șase palestinieni sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și pentru fals privind identitatea.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare