Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 23 Aug, 2013 | Parerea ta

News2Autorii unui furt de bijuterii, comis în luna ianuarie, au fost reținuți de polițiștii din Arad.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au stabilit că Ștefan C., de 35 ani, Auraș A., de 30 ani, ambii din Timişoara, şi A.I., de 17 ani, au pătruns, în data de 24 ianuarie, prin forţarea geamului, în locuinţa lui S.F., de unde au sustras mai multe bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 10.000 lei. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. Cei trei autori sunt arestaţi preventiv în alte cauze, la IPJ Timiş.

A furat bunuri casnice

Poliţiştii Postului de Poliţie Grăniceri l-au depistat pe V.A., de 15 ani, care, în perioada 1-22 august, a pătruns în repetate rânduri, prin escaladarea porţii de acces, în locuinţa lui Ioan S., de 59 de ani, din Grăniceri, de unde a sustras mai multe bunuri de uz casnic şi bani. Pe numele tânărului au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

Reţinut pentru proxenetism

În cursul zilei de joi, poliţiştii din Lipova l-au prins în flagrant pe Ionel C., de 39 ani, în timp ce primea de la Armeanca C., de 22 ani, suma de 70 lei. Banii proveneau din practicarea prostituţiei de către tânără. Totodată, în urma cercetărilor poliţiştii au stabilit că bărbatul, în perioada 24 iunie – 22 august, prin folosirea de violenţe şi ameninţări, a determinat-o pe tânără să practice prostituţia. Ionel C. a fost reţinut pe bază de ordonanţă, urmând să fie prezentat Judecătoriei Lipova cu propunere de arestare preventivă pentru proxenetism. Magistrații au emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Tânăr cercetat pentru furt

Un tânâr este cercetat după ce a furat bunuri dintr-un autoturism, iar cu  ajutorul unui card bancar sustras a achitat on-line un joc de cărţi. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că Sorin B., de 26 ani, în data de 6 iulie, a sustras dintr-un autoturism, care îi aparţine lui Robert K., un portofel cu acte de identitate, carduri bancare şi bani. Polițiștii au stabilit că tânărul a plătit 200 de euro, cu un card furat, către un site cu jocuri de cărţi. Faţă de Sorin B. a fost începută urmărirea penală pentru furt calificat şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos prin utilizarea unui instrument de plată electronică, inclusiv a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia fără consimţământul titularului. Tânărul este cercetat în stare de arest preventiv şi în altă cauză.

Arestat pentru contrabandă

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova au solicitat Judecătoriei din acest oraș arestarea preventivă a lui Ioan Banfil, aflat în stare de reţinere, pentru  săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări. Magistraţii Judecătoriei Lipova au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru 29 zile. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că bărbatul a deţinut la domiciliul său, în scop de comercializare şi contrar dispoziţiilor legale, 25.300 fire ţigarete de diferite mărci.

Foc de artificii fără autorizaţie

În urma unei acţiuni, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Arad, împreună cu cei de la Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, i-au depistat pe Ioszsef B., și Ioan B. Cei doi au fost depistaţi de poliţişti pe malul râului Mureş, având asupra lor obiecte pirotehnice, cu care intenționau să desfășoare un joc de artificii, fără să fie autorizaţi în acest sens. Obiectele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cei doi bărbaţi sunt cercetaţi penal.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare