Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 22 Aug, 2013 | Parerea ta

News2Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus  trimiterea în judecată a lui Teodor Doru Ardelean, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Conform procurorilor, Teodor Doru Ardelean, în calitate de administrator, a diminuat valoarea totală a taxei pe valoare adăugată datorată către bugetul de stat de către SC Lemn Servicii ATD SRL, pentru perioada ianuarie 2009-decembrie 2011. Astfel, a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu de 31.681 lei, care provine din neînregistrarea şi nedeclararea minusului în gestiune asimilat cu livrarea de bunuri. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Arad.

Au furat mai multe bunuri

Poliţiştii din Şiria i-au depistat şi reţinut pe Laviniu L., de 20 ani, Cosmin L., de 23 ani, şi Andrei S., de 23 ani. Oamenii legii au stabilit că, în data de 13 iunie, cei trei tineri au sustras o motocositoare din anexa unei locuinţe din Galşa. De asemenea, s-a stabilit că aceştia sunt suspecţi şi în alte două cazuri de furt comise în lunile mai și iunie, pe raza localităţii Mâsca, când au sustras un tractor şi o stropitoare pentru erbicidat din ferma unui cetăţean italian. Cei trei tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad cu propunere de arestare preventivă, pentru furt calificat în formă continuă.

Depistat de poliţişti la braconaj

Pe raza unui fond de vânătoare din localitatea Troaş, gestionat de Ocolul Silvic Săvârşin, a fost depistat Vasile I., de 56 de ani, care avea în autoturism o armă de vânătoare cu alice, deţinută legal, şi 12 cartuşe cu capsele nepercutate. Poliţiştii au constatat că bărbatul a deţinut autorizaţie de vânătoare, fără însă ca aceasta să fie completată şi fără să fie însoţit de pădurarul de vânătoare trecut în autorizaţie. De asemenea, s-a stabilit că bărbatul, în timp ce se afla pe fondul de vânătoare, a tras trei focuri de armă la o ţintă. Arma şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru braconaj cinegetic, transport al armei de vânătoare fără drept şi uz de armă letală fără drept.

Prins la furat de motorină

În cursul zilei de joi, poliţiştii de la Secţia nr. 1 Poliţie l-au prins în flagrant pe Marius Z., de 29 ani, care, împreună cu alte persoane, au sustras aproximativ 150 litri de motorină din rezervoarele unui TIR aflat într-o parcare de pe Calea Aurel Vlaicu din municipiul Arad. Prejudiciul a fost recuperat, iar poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării celorlalţi suspecţi în cauză. Totodată, Marius Z. a fost reținut pe bază de ordonanță şi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, dar magistraţii au dispus cercetarea acestuia în stare de libertate.

Deţinea ilegal muniţie la domiciliu

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu cei aparţinând Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Săvârşin, l-au identificat pe Dorel N., de 50 ani, care a deţinut, fără drept, la domiciliul său, 32 cartuşe de tir cu glonţ, calibru 22, cu capsele nepercutate. Muniţia a fost ridicată în vederea cercetărilor. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de muniţie, fără drept.

Transport ilicit de carne

Poliţiştii din Șimand, împreună cu cei din oraşul Chişineu Criş, au desfăşurat o acţiune pe linia Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. În timpul acțiunii a fost depistat în trafic Remus P., din judeţul Caraş Severin, care a transportat, cu un autoturism, 128 kg de carne, diferite sortimente, fără a deţine documente legale de provenienţă. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar întreaga cantitate de carne a fost ridicată în vederea confiscării.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare