Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 21 Aug, 2013 | Parerea ta

News2Peste 600 de pachete cu ţigări de contrabandă au fost găsite de poliţişti în urma unor percheziţii domiciliare făcute la Socodor.

Poliţiştii din Socodor, împreună cu cei din Chişineu Criş, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii evaziunii fiscale și au efectuat două percheziţii domiciliare în comuna Socodor, unde locuieşte, fără forme legale, Robert R. de 41 ani. În cele două locuinţe au fost găsite 12.340 fire țigarete netimbrate, marca Jing Ling, pentru care bărbatul nu a putut justifica provenienţa. Pe numele lui Robert R. a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru contrabandă și deținere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile peste limita legală. Țigările au fost confiscate.

Au furat calorifere şi cablu

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale i-au identificat pe S.C., de 17 ani, și Gheorghe A.,  de 34 ani, ambii din Arad, suspecţi în cazul unui furt comis pe raza municipiului, faptă rămasă iniţial cu autori necunoscuţi. Din cercetările efectuate s-a stabilit că, cei doi, în perioada iulie-august, au pătruns prin efracţie în incinta unei fundații de caritate, de unde au sustras calorifere şi cabluri de la instalația electrică, cauzând astfel un prejudiciu în valoare de aproximativ 10.000 lei. Cei doi sunt cercetaţi de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Infracţiuni depistate în trafic

În cursul zilei de marți, poliţiştii rutieri din Arad au depistat două persoane care au comis infracţiuni la regimul rutier. Poliţiştii Secției nr. 1 Poliţie l-au depistat, pe Calea Aurel Vlaicu, pe Andrei P., de 24 ani, în timp ce a condus un autoturism cu numerele de înmatriculare provizorii expirate din data de 31 iulie.  Totodată, poliţiştii Biroului Rutier l-au depistat în trafic pe Raul M., de 20 ani, care a condus un autoturism pe raza localităţii Felnac, fără a deţine permis de conducere. Pe numele celor doi au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

A furat bani dintr-o locuinţă

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Comunale Vinga l-au depistat pe Mihăiță V., de 35 ani, suspect în cazul unui furt din locuinţă, comis pe raza acestei localităţi. Fapta a rămas iniţial cu autori necunoscuţi. În uma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, bărbatul, în perioada 10-18 august, a pătruns, prin forțarea ușii de acces, într-un imobil care îi aparţine Danielei Z., de unde a sustras 1.000 lei. Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Prins la furat de prune

Nicolae G., de 38 ani, este cercetat de poliţiştii Postului de Poliţie din Zădăreni. Din verificările efectuate s-a stabilit că, acesta, în data de 19 august., în timp ce se afla pe câmp, în localitatea Chesinţ, a sustras cantitatea de 200 kg prune dintr-o livadă neîmprejmuită, care îi aparţine lui Ioan S., de 72 ani. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, iar pe numele lui Nicolae G. a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracţiunea de furt.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 170 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 36.500 lei. Dintre acestea, 87 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 36 pentru lipsa centurii de siguranţă şi pentru neacordare de prioritate, 47 pentru alte abateri de la normele rutiere. De asemenea, au fost reţinute 8 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare. Acţiunile vor continua şi în perioada următoare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare