Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 19 Aug, 2013 | Parerea ta

News2Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au înaintat instanţei de judecată propunerea de arestare preventivă a mai multor persoane.

Dumitru Ion, Dumitru Petrişor, Lenardt Viorel, Farcaş Petru, Lenardt Gruia, Radu Sergiu (aflaţi în stare de reţinere) şi Gligor Adrian (care s-a sustras cercetărilor) sunt cercetați pentru ultraj contra bunelor moravuri, vătămare corporală gravă, uz de armă letală şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, infracţiuni aflate în concurs. Judecătorii au admis propunerea procurorilor cu privire la inculpaţi și au dispus arestarea preventivă a șase dintre ei, pentru 29 de zile, şi disjungerea cauzei în ceea ce priveşte propunerea de arestare preventivă a inculpatului Gligor Adrian. Probatoriul administrat în cauză a relevat că, în noaptea de 13/14 august, cei 7 inculpaţi l-au agresat pe o stradă din Arad, în prezenţa mai multor persoane, pe F.A., lovindu-l cu diferite obiecte contondente. Leziunile necesită pentru vindecare 90 de zile de îngrijiri medicale. Pentru intimidarea familiei părţii vătămate, Lenardt Gruia a folosit un pistol, trăgând mai multe focuri de armă.

Prins la furat de porumb

În cursul zilei de duminică, poliţiştii Postului de Poliție Fântânele l-au prins în flagrant pe Simion T., de 54 ani. Bărbatul a fost depistat de poliţişti în timp ce sustrăgea cantitatea de 25 kg de porumb ştiuleţi, dintr-o parcelă care îi aparţine lui Adelin M., situată în extravilanul comunei Fântânele. Prejudiciul a fost recuperat, iar pe numele lui Simion T. a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Minoră dispărută, depistată la Arad

Poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie, împreună cu cei aparţinând Serviciului de Investigaţii Criminale, au depistat-o, pe raza municipiului Arad, pe G.R., de 13 ani, din judeţul Hunedoara. Minora a fost dată în urmărire naţională de IPJ Hunedoara, în data de 16 august, după ce a dispărut de la domiciliu. Minora a fost încredinţată familiei.

Opriţi din drumul spre Spaţiul Schengen

Trei cetăţeni pakistanezi, care intenţionau, pentru a doua oară, să treacă ilegal frontiera româno-ungară pentru a ajunge în Spaţiul Schengen, au fost reținuți de polițiștii de frontieră de la Curtici. Pakistanezii au fost depistați la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră. În urma verificărilor s-a stabilit că pakistanezii au vârste cuprinse între 21 şi 51 de ani. Cei trei bărbaţi sunt solicitanţi ai statutului de azilant în România şi au mai încercat să treacă frontiera româno-ungară, cu două zile mai devreme, prin acelaşi loc. Pe numele lor au fost întocmite lucrări penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Declaraţie notarială falsă la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Turnu au depistat o minoră care a încercat să iasă din ţară, fără acordul părinţilor, prezentând o declaraţie notarială falsă. Minora era pasageră autoturism BMW înmatriculat în Franţa. La controlul de frontieră, minora a prezentat o procură notarială cu acordul părinţilor pentru a călători în Franţa, cu bunicul ei din județul Arad, pasager şi el in autoturism. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic (ştampila notarială era aplicată în fals prin imprimare laser). Bunicul fetei, Anghel Mircea Şt., a declarat că a primit declaraţia de la părinţii minorei în urmă cu aproximativ două luni şi că nu avea cunoştinţă de faptul că documentul notarial este fals total.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare