Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 13 Aug, 2013 | Parerea ta

News2Jandarmii au fost solicitaţi să intervină, prin apelul unic de urgenţă 112, după ce un bărbat a reclamat că a fost agresat într-un local situat pe Bulevardul Revoluţiei din municipiul Arad.

La faţa locului a fost identificat cel care a făcut apelul, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Arad. El a reclamat că, după ce a consumat alcool împreună cu un alt bărbat, a fost agresat de către acesta, fiind lovit în zona feţei. Bărbatul care a săvârşit agresiunea plecase din local, însă a fost identificat în scurt timp de jandarmi, pe o stradă din apropiere. Adrian N., de 39 de ani, din Arad, a recunoscut cele întâmplate, însă a motivat faptul că s-a aflat sub influenţa alcoolului. Jandarmii i-au recomandat persoanei vătămate să solicite un consult medical de specialitate. Jandarmii au întocmit în acest caz actele de constatare, Adrian N. fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

În trafic fără permis de conducere

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Chişineu Criş l-au depistat, luni, în trafic, pe Adorian A., de 17 ani. Tânărul a fost depistat pe DN 79/A, în oraşul Chişineu Criş, în timp ce a condus un moped Yamaha, care era neînregistrat şi fără a poseda permis de conducere. Pe numele adolesecentului au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, fără a deţine permis de conducere.

Transport ilicit de material lemnos

În cursul zilei de luni, poliţiştii din Nădlac au desfăşurat o acţiune, împreună cu cei de la Sectorul Poliţiei de Frontieră, pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale în domeniul exploatării, prelucrării şi transportului de material lemnos. În timpul acţiunii a fost depistat, la intrarea în PTF Nădlac, Cristian B., care transporta cu un TIR, aparţinând unei societăţi comerciale din judeţul Timiş, 18,5 mc de lemn de foc, esenţă tare, fasonat. Din verificările efectuate s-a constatat că materialul lemnos a fost transportat, din judeţul Timiş spre Italia, cu avizul de însoţire expirat din 11 august, iar întreruperea transportului nu era confirmată de Ocolul Silvic competent. Bărbatul a fost amendat cu 2.000 lei, iar lemnul de foc, în valoare de aproximativ 3.000 lei, a fost confiscat.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni, iar pentru neregulile constatate au aplicat aproximativ 125 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.800 lei. Dintre acestea, 64 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 23 pentru lipsa centurii de siguranţă şi pentru neacordare de prioritate, 38 pentru alte abateri de la normele rutiere. De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare. În timpul acțiunilor a fost depistat Ioan P., de 45 ani, care conducea un autoturism, pe DC 98, în localitatea Vinga, cu viteza de 110 km/h. Totodată, Emanuel M., de 23 ani, a fost depistat pe strada Iuliu Maniu din municipiul Arad, în timp ce a condus un autovehicul cu viteza de 107 km/h. Poliţiştii rutieri l-au depistat și pe Mihai B., de 34 ani, care a condus un autoturism Opel, prin Ineu, cu viteza de 107 km/h.

Opriţi din drumul spre Schengen

Poliţiştii de frontieră de la Turnu au depistat doi cetăţeni algerieni şi unul pakistanez, care intenţionau, pentru a doua oară, să treacă ilegal frontiera româno-ungară, pentru a ajunge în Spațiul Schengen. Cei trei au fost depistați la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de doi cetăţeni algerieni şi unul pakistanez, cu vârste cuprinse între 26 şi 30 de ani. Cei trei bărbaţi sunt solicitanţi ai statutului de azilant în România şi au mai încercat să treacă frontiera româno-ungară, cu o zi mai devreme, prin acelaşi loc. Ei sunt cercetația cum pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare