Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 12 Aug, 2013 | Parerea ta

News2Șapte persoane au fost rănite într-un accident rutier care a avut loc pe DN 7, în localitatea arădeană Bârzava, în care au fost implicate două autoturisme și o autoutilitară.

Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că Valentin M., de 32 ani, din judeţul Giurgiu, care conducea un autouturism  Peugeot, din direcţia Arad spre Deva, a efectuat o depăşire neregulamentară a unui camion și a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară de transport persoane, condusă regulamentar, din sens opus, de Maria Z. În urma impactului, autoutilitara a fost proiectată într-un autoturism Renault, condus regulamentar de Adrian G., în spatele autoturismului Peugeot. Conform polițiștilor, a fost rănit grav Valentin M. şi au fost accidentate uşor şase persoane: Ioana T. şi Darius T., pasageri în Peugeot, Maria Z., conducătoarea aututilitarei, Ana Z. şi Lara Z., care se aflau în autoutilitară, dar şi Adrian G., conducătorul autoturismului Renault.

Copil înecat la Cărămidărie

Scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad au scos la suprafață cadavrul unui copil, care s-a înecat în balta Cărămidărie, la sfârșitul lunii iulie. Băiatul în vârstă de 14 ani s-a înecat în data de 26 iulie. Scanfandrii, care l-au căutat zilnic pe băiat, spun că vizibilitatea în apă, la un metru adâncime, era aproape zero, iar pe fundul bălții era aruncate bucăţi de fier şi plăci de beton. Dispariția copilului a fost anunțată la 112, după care scafandrii au început căutările.

Infracţiuni în trafic depistate de polițiști

Poliţiştii au depistat mai multe persoane care au comis infracţiuni la regimul rutier. Astfel, a fost depistat, pe strada Căpitan Ignat, Ciprian S., de 26 ani, din Arad, care a condus un Opel Astra, care avea numerele de înmatriculare provizorii expirate din data de 21 mai. Totodată, poliţiştii l-au depistat, pe strada Constantin Brâncuşi, pe Daniel P., de 19 ani, din Arad, în timp ce conducea un Opel Corsa. În urma verificărilor a rezultat că numărul de înmatriculare al mașinii a fost atribuit unui alt autoturism, în data de 6 noiembrie 2012. Poliţiştii din Semlac l-au depistat pe Cosmin P., de 26 ani. Acesta conducea o Dacia 1310, pe raza comunei Semlac, fără a poseda permis de conducere. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Transport ilicit de material lemnos

Pe DJ 708, la intrarea în localitatea arădeană Gurahonţ, poliţiştii Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Gurahonţ l-au depistat în trafic pe Viorel O., de 35 ani. Acesta a fost depistat în timp ce a condus o autospecială marca Roman, în care se afla cantitatea de 8 mc, material lemnos – fag, gorun şi lemn de foc -, fără a deţine aviz de însoţire. Conform Legii nr. 171/2010, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2.000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării.

Sancţionate pentru ţigări netimbrate

Poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie au desfăşurat o acţiune în Piața Fortuna din municipiul Arad, pe linia combaterii comerţului ilicit cu ţigări netimbrate. Cu această ocazie au fost depistate Rodica Ș., de 39 ani, și Lucreția S., de 47 ani, ambele din Arad, în timp ce ofereau spre vânzare trecătorilor mai multe pachete de ţigări netimbrate, de diferite mărci. Cele două femei au fost sancționate contravenţional, conform Legii nr. 12/1990, cu câte 1.000 lei. Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii rutieri în acţiune pe şosele

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din Arad au efectuat mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 265 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 50.600 lei. Dintre acestea, 97 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 54 pentru lipsa centurii de siguranţă şi pentru neacordare de prioritate, 114 pentru alte abateri de la normele rutiere. De asemenea, au fost reţinute 8 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare. În timpul acțiunilor, polițiștii l-au depistat pe Viorel G., de 34 ani, din Braşov. Bărbatul conducea o mașină pe DN 7, în Bârzava, cu viteza de 116 km/h. Totodată, Arnold S., de 39 ani, cetăţean german, a fost depistat pe DN 7, la Lipova, în timp ce a condus cu viteza de 114 km/h.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare