Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 09 Aug, 2013 | Parerea ta

News2Doi tineri din localitatea arădeană Buteni au fost agresați în locuința unuia dintre ei, iar pentru aplanarea conflictului au intervenit jandarmii.

Un echipaj din cadrul Secţiei de Jandarmi Sebiş a fost solicitat să intervină pentru aplanarea conflictului care a avut loc în curtea unui imobil din comuna Buteni. Solicitarea a fost făcută de un tânăr, în vârstă de 20 de ani, care a reclamat că el şi o prietenă a sa, în vârstă de 18 ani, au fost ameninţaţi şi agresaţi chiar în curtea imobilului în care îşi are domiciliul tânărul. După verificările efectuate, cel care a provocat scandalul a fost identificat, fiind vorba de o cunoştinţă comună a celor două persoane, respectiv un tânăr de 20 de ani, cu domiciliul în aceeaşi localitate. Având în vedere plângerile depuse de persoanele vătămate, jandarmii au întocmit în acest caz actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ameninţare.

A furat bicicleta din scara blocului

Poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie i-au identificat pe D.A., de 16 ani, şi C.E., de 17 ani, ambii din Arad, suspecţi în cazul unui furt comis pe raza municipiului, faptă rămasă iniţial cu autori necunoscuţi. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că adolescenții, în data de 24 iulie, au sustras o bicicletă din scara unui bloc situat pe strada Cocorilor. Cei doi tineri sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Totodată, poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora.

Calculatoare furate din şcoală

În data de 8 august, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au reuşit identificarea principalilor suspecţi în cazul unui furt comis în perioada 15 iunie – 19 iulie, pe raza municipiului. În urma cercetărilor poliţiştii au stabilit că Emilian B., de 18 ani, O.A., de 16 ani, şi Nevzat S., de 18 ani, au pătruns prin efracţie în incinta Liceului Tehnologic „Iuliu Moldovan” de pe Calea Timişorii, iar dintr-o sală de curs a liceului au sustras componente de la trei calculatoare. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 3.700 lei, a fost recuperat în totalitate, iar cei trei tineri sunt cercetaţi pentru furt calificat.

Bunuri sustrase dintr-o locuinţă

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale i-au depistat pe M.A., de 17 ani, I.A., de 17 ani, T.F., de 15 ani, şi J.I., de 17 ani, toţi din Arad, suspecţi în cazul unui furt dintr-o locuinţă de pe Bulevardul Decebal. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că minorii, în noaptea de 21/22 iulie, au pătruns prin efracţie într-un imobil aparţinând lui Sorin B., de unde au sustras mai multe bunuri (boxe audio, candelabre), în valoare de aproximativ 12.000 lei. Cei patru tineri sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

A condus fără drept

În cursul zilei de joi, poliţiştii rutieri l-au depistat în trafic pe Octavian P., de 22 de ani. Acesta a fost depistat pe strada Petru Rareş din municipiul Arad, în timp ce a condus un autoturism Audi, având dreptul de a conduce suspendat, în perioada 19 iulie – 17 august. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având dreptul de a conduce suspendat.

Hoți prinşi în flagrant

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Curtici i-au prins în flagrant pe Dan T., de 45 ani, şi Dumitru B., de 55 ani. Cei doi bărbaţi au fost depistaţi de poliţişti în timp ce transportau, cu un autovehicul Mercedes, cantitatea de 600 kg porumb măcinat, fără a avea acte de provenienţă. În urma extinderii cercetărilor s-a constatat că marfa transportată a fost sustrasă de la o fermă din localitatea Curtici. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili întreaga activitate infracţională a celor doi bărbați.

A furat motorină dintr-o curte

Simon R., de 63 ani, suspect în cazul unui furt comis pe raza localităţii Grăniceri, a fost depistat de poliţiştii Postului de Poliţie din localitate. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul, în perioada 1- 5 august, a pătruns prin folosirea de chei potrivite în curtea locuinţei lui Gavrilă I., de unde a sustras două canistre cu 40 litri de motorină, cauzând un prejudiciu de aproximativ 240 lei. Bărbatul este cercetat de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În trafic sub influenţa alcoolului

În cursul zilei de joi, poliţiştii din Săvârşin l-au depistat în trafic pe Dumitru C., în timp ce a condus un autoturism VW, pe DJ 707A, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,81 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în cauză s-a dispus recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Conducătorul auto este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având o alcoolemie peste limita legală.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat aproximativ 178 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.850 lei. Dintre acestea, 74 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 38 pentru lipsa centurii de siguranţă şi pentru neacordare de prioritate, 66 pentru alte abateri de la normele rutiere. De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere şi 11 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare