Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 08 Aug, 2013 | Parerea ta

News2Doi minori sunt cercetaţi de polițiștii arădeni, fiind suspectați că au furat bunuri din incinta unei unităţi şcolare.

Din verificările efectuate s-a stabilit că D.A., de 16 ani, şi N.A., de 12 ani, în perioada 19-21 iulie, au pătruns prin efracție în incinta Școlii Gimnaziale nr. 8 din municipiul Arad, de unde au sustras obiecte de instalaţii şi grilajul metalic al unui geam. Bunurile au fost vândute ulterior la un centru de colectare a fierului vechi. Cei doi minori sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracționale a celor doi.

Au furat bani şi un telefon

Poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie i-au depistat pe C.R., de 14 ani, şi P.B., de 13 ani, ambii din Arad. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia au pătruns cu chei potrivite într-o locuinţă situată pe raza cartierului Micălaca, de unde au sustras 50 de euro, 452 de lei şi un telefon mobil, care aparțineau Ștefaniei M. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 1.000 de lei, a fost recuperat. Cei doi tineri sunt cercetaţi acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În trafic cu mașină neînmatriculată

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Săvârşin l-au depistat în trafic, pe DN 7, pe Dan I., de 41 ani, care a condus un autoturism cu numărul de înmatriculare provizoriu expirat din data de 6 august 2013. Conducătorul auto este cercetat de poliţişti pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat.

Arestat pentru tentativă de furt

Poliţiştii l-au depistat şi reţinut pe Vasile Ș., care, în noaptea de 5/6 august, a fost prins în flagrant în curtea locuinței lui Alexandru D., din localitatea Brazii, unde a pătruns cu scopul de a sustrage bunuri. Bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanţă şi a fost prezentat Judecătoriei Gurahonț cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au emis pe numele său un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat.

Poliţiştii rutieri pe şoselele judeţului

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat aproximativ 243 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 45.860 lei. Dintre acestea, 142 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 56 pentru lipsa centurii de siguranţă şi pentru neacordare de prioritate, 45 pentru alte abateri de la normele rutiere. De asemenea, au fost reţinute 12 permise de conducere şi 8 certificate de înmatriculare. În timpul acțiunilor, poliţiştii i-au depistat pe Petre G., de 57 ani, care conducea o mașină pe DN 7, în localitatea Sâmbateni, şi Teodor M., de 57 ani, care a condus pe DN 79, în localitatea Zimand. Cei doi au efectuat depăşiri neregulamentare în zona de acţiune a indicatorului „Depăşirea Interzisă”. Totodată, un cetăţean bulgar a fost depistat în timp ce a condus pe DN 7, în Păuliş, cu viteza de 121 km/h, efectuând o depăşire în zona de acţiune a indicatorului „Depăşirea Interzisă”.

Migranţi depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Turnu au depistat doi cetăţeni georgieni, care intenţionau să treacă ilegal frontiera româno-ungară pentru a ajunge în Spaţiul Schengen. Cele două  persoane au fost depistate la aproximativ 400 de metri de linia de frontieră. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba despre doi cetăţeni din Georgia, în vârstă de 24 şi respectiv 34 de ani, ambii posesori de documente de identitate temporare pentru solicitanţii de azil. Georgienii intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României cu scopul de a ajunge în Germania. Ei sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare