Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 07 Aug, 2013 | Parerea ta

News2Peste 500 de kilograme de carne, fără acte de provenienţă, au fost găsite de poliţişti, la Socodor, într-un microbuz.

În cursul dimineţii de miercuri, poliţiştii din Socodor au desfăşurat o acţiune, împreună cu poliţişti din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, pe linia combaterii evaziunii fiscale. În timpul acţiunii, pe raza localităţii Socodor a fost depistat Aurel P., de 45 ani, din Vârfurile, care a transportat, cu un microbuz VW, aproximativ 520 kg de carne, de diferite sortimente, fără a deţine documente de provenienţă. Carnea a fost achiziţionată din Ungaria şi era destinată comercializării pe raza judeţului Arad. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1.000 lei, iar întreaga cantitate de carne, în valoare de aproximativ 5.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

A furat cupru dintr-o firmă

Poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie l-au identificat pe Ioan P., de 24 ani, suspect în cazul unui furt comis pe raza municipiului Arad, faptă rămasă iniţial cu autori necunoscuţi. Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul, în noaptea de 5/6 august, a pătruns, prin forţarea uşii, într-un magazin de pe strada Cocorilor, de unde a sustras aproximativ 68 kg de tubulatură din cupru, folosită în domeniul frigotehnic. Tubulatura din cupru a vândut-o ulterior unei persoane din Arad. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au reuşit recuperarea prejudiciului. Tânărul este cercetat acum pentru furt calificat.

Sancţionaţi pentru ţigări netimbrate

O acţiune pe linia comercializarii ilegale a produselor accizabile a fost desfășurată de polițiști în Piaţa „Mihai Viteazul“ şi Piaţa Catedralei din municipiul Arad. Cu această ocazie, au fost depistaţi Diana L., de 42 ani, Alexandru R., de 39 ani, Mirela S., de 38 ani, Dumitru S., de 27 ani, Maria P., de 67, şi Iuliana V., de 42 ani, toţi din Arad. Persoanele depistate au oferit spre vânzare trecătorilor 1.980 fire ţigarete netimbrate, de diferite mărci. Cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 5.500 lei, iar ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării.

Au furat acumulatori auto

În ultimele 24 de ore, poliţiştii arădeni au identificat mai multe persoane suspecte de furtul unor acumulatori. Astfel, poliţiştii i-au depistat pe R.V. şi C.D., ambii în vârstă de 16 ani, care, în noaptea de 31 iulie/1 august, au pătruns prin efracţie într-o curte din Beliu, de unde au sustras acumulatorul de pe un tractor. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, iar pe numele celor doi minori a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru furt calificat. De asemenea, poliţiştii l-au depistat pe Constantin C., de 18 ani, din Arad, care, în noaptea de 4/5 august, a sustras un acumulator dintr-un autoturism Dacia, care îi aparţine lui Adrian O. Autoturismul se afla parcat pe strada Andrei Şaguna din municipiu. Tânărul este cercetat acum pentru furt calificat.

Depistat fără permis de conducere

În data de 6 august, poliţiştii Postului de Poliţie Bata l-au depistat în trafic, pe DJ 682, pe Mihai A., de 17 ani. Acesta a fost depistat de poliţişti pe raza localităţii Ţela, în timp ce a condus un moped Piagio Carelli, neînregistrat şi fără a poseda permis de conducere. Tânărul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deţine permis de conducere.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din Arad au efectuat mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat aproximativ 187 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 29.770 lei. Dintre acestea, 67 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 48 pentru lipsa centurii de siguranţă şi pentru neacordare de prioritate, 72 pentru alte abateri de la normele rutiere. De asemenea, au fost reţinute 8 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare. În timpul acțiunilor, poliţiştii l-au depistat pe Dorel G., de 33 ani, din Sebis, care a  condus o  motocicletă pe DN 7, prin localitatea Bârzava, cu viteza de 104 km/h. Totodată, Dumitru L., de 38 ani, din judeţul Alba, a fost depistat în timp ce a condus o mașină, pe raza localităţii Bârzava, cu viteza de 120 km/h.

Tutun confiscat la PTF Vărşand

Poliţiştii de frontieră de la Vărşand au descoperit 12,3 kg de tutun, pe care un cetăţean român intenţiona să le introducă ilegal în ţară. Ilie Cristian D., din judeţul Hunedoara, conducea un autoturism Dacia Logan, iar la controlul de frontieră a fost descoperit tutunul, care era ambalat în 87 de pungi a 130 gr fiecare, pe care era inscriţionat „Golden Gate”, şi 8 pungi a 130 gr fiecare, pe care era inscripţionat „Golden Gate Special Red”.  Bărbatul a declarat că tutunul a fost achiziţionat de la un magazin din Ungaria şi intenţiona să-l introducă în ţară pentru uz propriu. Tutunul, în valoare de 4.200 lei, a fost confiscat deoarece depăşea limita legală.

Cafea confiscată la frontieră

Zeci de kilograme de cafea au fost confiscate la PTF Vărșand, de la un cetăţean român. Aurel P., în vârsta de 45 de ani, din Arad, se afla la volanul unui autoturism înmatriculat în România, iar la controlul de frontieră a fost descoperită, pe bancheta din spate a autoturismului, cantitatea de 53 kg cafea, marca Bon Aroma, pentru care arădeanul nu a putut prezenta documente de provenienţă. Acesta a declarat că a achiziţionat întreaga cantitate de cafea din Ungaria şi intenţiona să o introducă în ţară, pentru uz familial. Întreaga cantitate de cafea, în valoare de 2.120 lei, a fost reţinută în vederea confiscării, iar bărbatul a fost amendat cu 1.000 lei.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare