Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 06 Aug, 2013 | Parerea ta

News2Aproximativ 170 de kilograme de ciuperci trufe au fost confiscate de polițiștii din Lipova, de la șoferul unui autocar.

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că administratorul unei societăţi de transport persoane refuză restituirea unor colete care conţin ciuperci trufe. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că Daniel D., de 28 ani, în calitate de şofer angajat al societăţii, a transportat, cu un autocar, 13 colete cu ciuperci trufe, pe ruta Braşov – Lipova, fără a deţine documente legale în acest sens. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1.000 lei, iar cele 170 kg de ciuperci au fost ridicate în vederea confiscării. Reprezentanţii Direcţiei Silvice Arad spun că preţul acestor ciuperci poate atinge 2.000 de euro/kilogramul

Armă deţinută ilegal la domiciliu

În cursul zilei de luni, în urma unei acţiuni, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase l-au depistat pe Florea B., 65 ani, din comuna Ghioroc. Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul a deţinut, fără drept, la domiciliul său, o armă de tir sportiv cu aer comprimat, cal. 4,5 mm. Pe numele lui Florea B. a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de armă neletală supusă autorizării, fără drept.

Nu a depus arma la armurier

Poliţiştii din Curtici au depistat-o pe Emilia S., care a deținut la domiciliul ei un pistol cu gaze, 7 cartușe cu capsa nepercutată și un încărcător, fără drept de port și folosire. Femeia deţine arma din anul 2006, iar în 17 decembrie 2012, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au dispus anularea autorizării de a purta şi folosi arme şi muniții neletale. Însă, femeia nu a predat arma unui armurier autorizat, în termen de 10 zile de la anularea autorizării, conform legislaţiei în vigoare. Arma şi muniţia au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor, iar pe numele femeii a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

A folosit un card bancar furat

O minoră, în vârstă de 13 ani, suspectă în cazul unui furt de card bancar, faptă rămasă iniţial cu autori necunoscuţi, a fost depistată de poliţiştii Postului de Poliţiei Şiştarovăţ. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că minora, în data de 10 iunie, a sustras din portmoneul fratelui său un card bancar, după care, în perioada 11 – 18 iunie, a efectuat 9 retrageri de numerar şi 3 interogări de sold, la mai multe bancomate din oraşul Lipova, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 638 lei. Minora este cercetată acum pentru furt între rude şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Cercetaţi pentru braconaj cinegetic

În noaptea de 5 spre 6 august, polițiștii i-au depistat pe Sorin D. şi Ioan H. la ieșirea de pe fondul de vânătoare al Pădurii Ceala. Poliţiştii au constatat că aceştia transportau, cu un autoturism, un porc mistreţ, care prezenta urme de împuşcare. Din cercetări a rezultat că Sorin D. este deținător legal de arme şi muniții letale, însă cei doi nu dețineau autorizație de vânătoare. Pe numele celor în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, efectuându-se în continuare cercetări pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt.

Apeluri din partea cetăţenilor

Jandarmii arădeni au fost solicitaţi să intervină în două conflicte. În prima situaţie, un bărbat a solicitat sprijin, reclamând că în timp ce se afla împreună cu familia, la domiciliul său din cartierul Confecţii, a fost agresat de trei persoane. După verificări a rezultat că cei care au pătruns în domiciliul bărbatului, fără acordul acestuia, sunt doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste între 20 şi 45 de ani, membri ai unei familii cu care acesta se află într-un conflict mai vechi. Persoanele agresate, respectiv bărbatul împreună cu doi fii ai săi, au depus plângere, iar jandarmii au întocmit în acest caz actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi violare de domiciliu. A doua intervenţie a jandarmilor a avut loc în comuna Vladimirescu, în urma unei solicitări făcute de o adolescentă în vârstă de 15 ani. Aceasta a reclamat că a fost agresată de Petru C., de 23 de ani, în timp ce se afla la domiciliul unei cunoştinţe. Tânăra a suferit răni, fiind lovită în zona feţei cu un ghiveci cu flori. Minora a fost transportată la UPU Arad pentru îngrijiri medicale. Tânărul este cercetat pentru lovire sau alte violenţe.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare