Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 02 Aug, 2013 | Parerea ta

News2Poliţiştii rutieri din Arad au dat, în ultimele 24 de ore, amenzi în valoare de peste 32.000 lei, în cadrul unor acțiuni derulate atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului.

Conform polițiștilor, acţiunile au fost organizate pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii arădeni au aplicat aproximativ 180 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 36.280 lei. Dintre acestea, 35 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulaţie la trecerea la nivel cu calea ferată, 145 pentru alte abateri de la normele rutiere. De asemenea, au fost reţinute 17 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Depistată cu tutun deţinut ilegal

În cursul zilei de joi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din Arad au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii fraudelor fiscale în domeniul produselor accizabile. Cu această ocazie, a fost depistată, în flagrant, I.F., de 47 ani, care a avea în două autoturisme 5.720 grame de tutun, ambalat în pungi timbrate necorespunzător, cu timbru fiscal de Ungaria, fără a poseda autorizaţie de antrepozit fiscal. Pe numele femeii, poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul  săvârşirii infracţiunilor de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal şi contrabandă.

Comerţ ilicit cu legume şi fructe

În noaptea de 31 iulie /1 august, poliţiştii din Nădlac au desfăşurat o acţiune cu efective mărite pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul producţiei şi comercializării produselor agroalimentare şi achizițiilor intracomunitare. În cadrul acţiunii au fost depistaţi Romulus C. şi Lucian N., ambii din judeţul Cluj, care au achiziţionat din Ungaria 190 de legături de ceapă verde, 70 kg de gogoşari, 100 de gulii, 1.195 kg de caise şi 400 bucăţi de ţelină. Legumele și fructele le-au transportat cu două autoutilitare prin PTF Nădlac, în vederea comercializării în pieţele din judeţul Cluj. Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbații nu deţineau autorizaţie pentru efectuarea acestor acte comerciale. Cei doi au fost amendați cu câte 1.000 lei fiecare, iar legumele şi fructele au fost confiscate.

Cercetaţi pentru tăiere ilegală de arbori

Poliţiştii Postului de Poliţie Tauţ îi cercetează pe Ioan P., de 66 ani, şi Gheorghe P., de 35 ani. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că cvei doi bărbați, la sfârşitul lunii iulie, au tăiat ilegal şi au transportat 12 arbori, din pădurea Ocolului Silvic Privat Nadăş, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 2.620 lei. Pe numele celor doi au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul  săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos.

Autoturism cu inspecţie tehnică falsă

Un autoturism care avea certificatul de inspecţie tehnică fals a fost depistat de poliţistii de frontieră de la Nădlac. Claudiu Iulian S., de 33 ani, din Constanţa, conducea un Volskwagen Transporter, înmatriculat în Bulgaria. Șoferului i s-a solicitat să prezinte la control şi documentele autoturismului. Bărbatul a prezentat un certificat de inspecţie tehnică bulgăresc, care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic. Șoferul a declarat că a cumpărat autoturismul în urmă cu 6 luni, de la un cetăţean roman, dintr-o piaţă de maşini din Constanţa. În luna ianuarie, Claudiu Iulian S. s-a dus în Bulgaria, unde, contra unei sume de bani, a cumpărat de la o firmă specializată verificarea tehnică a autoturismului, bărbatul neavând cunoştinţă că aceasta este falsă. Claudiu Iulian S. este cercetat pentru uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare