Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 26 Jun, 2013 | Parerea ta

News2Jandarmii din Lipova au depistat, la câţiva kilometri de acest oraş, două persoane care se deplasau spre un autoturism, având asupra lor două arme.

La vederea jandarmilor, cele două persoane, doi bărbaţi în vârstă de 41 de ani, din Lipova, au încercat să se îndepărteze, însă au fost oprite şi legitimate. La controlul efectuat, jandarmii au găsit o armă marca Krieghoff, prevăzută cu lunetă, o armă lisă cu două ţevi, model IJ 43, 9 cartuşe nepercutate, staţii de emisie-recepţie, raniţe şi lanterne. Cei doi bărbați nu au putut prezenta documente pentru armele şi muniţia găsite. Bărbații sunt cercetați acum pentru vânătoare fără permis de vânătoare, vânătoare fără autorizaţie de vânătoare, vânătoare prin utilizarea pe timp de noapte a dispozitivelor care permit ochirea şi tragerea pe întuneric şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Armele şi muniţia au fost ridicate în vederea confiscării şi continuării cercetărilor.

Accident pe autostradă

Autostrada Arad-Timişoara a fost blocată pe un sens, miercuri la prânz, timp de o jumătate de oră, în urma unui accident în lanţ în care au fost implicate trei TIR-uri, un şofer fiind rănit. Accidentul a avut loc la kilometrul 506, pe sensul de circulaţie dinspre Arad spre Timişoara, unde şoferul unui autotren nu a păstrat distanţa în mers faţă de un alt tir aflat în faţă şi a intrat în remorca acestuia, când şoferul din faţă a frânat. Autotrenul lovit în spate avea viteză redusă, pentru că în zonă se fac lucrări la partea carosabilă. TIR-ul lovit a fost proiectat în altul, aflat în faţă, fiind implicate, astfel, trei TIR-uri. Şoferul care ar fi vinovat de producerea accidentului a fost rănit, fiind transportat la spital. Traficul a fost blocat pe autostradă timp de o jumătate de oră, cât au durat cercetările, în acest timp circulaţia fiind deviată pe DN 69 Arad-Timişoara.

Prinși la furat de cablu electric

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Semlac au identificat patru persoane suspecte în cazul unui furt comis la marginea acestei localităţi, faptă rămasă iniţial cu autori necunoscuţi.  Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada 1-29 mai, Casian C., de 21 ani, Raul C., de 26 ani, Florin F., de 28 ani, şi Florin F., de 19 ani, au sustras aproximativ 400 de metri de cablu electric de pe stâlpii electrici de tensiune medie, care alimenta staţia de apă geotermală din localitate, cauzând astfel un prejudiciu Primăriei Semlac în valoare de aproximativ 5.900 lei. Cei în cauză sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Nereguli în trafic depistate de poliţişti

În cursul zilei de marți, poliţiştii au depistat mai multe persoane care au săvârşit abateri pe drumurile publice. În urma unei acțiuni desfășurate de polițiștii din Ghioroc și Covăsînț au fost reținute 2 permise de conducere. Astfel, Daniel A., a fost depistat în timp ce a condus un autoturism Citroen pe raza comunei Ghioroc și a trecut pe culoarea roșie a semaforului montat la urcarea pe viaduct, din direcția Arad către Ghioroc. Totodată, Onisim B., a fost depistat în Ghioroc, în timp ce a condus un autoturism Peugeot și a trecut pe culoarea roșie a semaforului electric montat în aceeaşi zonă. Cei doi conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, luându-se totodată măsura complementară de suspendare a dreptului de conducere. Totodată, poliţiştii l-au depistat pe Dănuţ L., de 63 ani, care a condus un autoturism Dacia, pe raza localităţii Păuliş, fără a deţine permis de conducere. Bărbatul  este cercetat acum pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 148 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.170 lei. Dintre acestea, 63 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 18 pentru lipsa centurii de siguranţă şi pentru neacordare de prioritate. De asemenea, au fost reţinute 19 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare