Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 25 Jun, 2013 | Parerea ta

News2Polițiștii din Arad au depistat, într-o singură zi, trei arme care erau deținute ilegal, proprietarii lor fiind acum cercetați penal.

Astfel, pe raza fondului de vânătoare al Ocolului Silvic Lipova, poliţiştii au depistat un bărbat care deţinea ilegal o armă de vânătoare şi cartuşe. De asemenea, în cadrul unei acţiuni a fost depistat Alin A., de 32 ani, din Lipova. Bărbatul conducea un autoturism Renault prin Cuveșdia. În mașină a fost depistată o armă de vânătoare, marca IJ 43E, şi 8 cartuşe de vânătoare, calibru 12 mm. Bărbatul nu era deţinător legal de armă letală și nici nu avea autorizaţie de vânătoare. Arma şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Pe numele lui Alin A. a fost întocmit un dosar de cercetare penală. Poliţiştii din Păuliş şi Lipova au depistat la locuinţa unei femei două arme de tir sportiv deţinute ilegal. La reşedinţa Corneliei P., din Păuliş, au fost găsite două arme de tir sportiv cu aer comprimat, calibru 4,5 mm, respectiv calibru 5,5 mm, deţinute fără drept. Armele au fost ridicate în vederea cercetărilor. În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală.

Infracţiuni depistate în trafic

În cursul zilei de luni, poliţiştii rutieri au depistat mai multe persoane care au comis infracţiuni la regimul rutier. Iosif B., de 46 ani, din Arad, a fost depistat în timp ce a condus un autoturism Renault Symbol, pe strada Andrei Şaguna, având o concentraţie alcoolică de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, poliţiştii l-au depistat pe Tiberiu J., de 26 ani, din Arad, care a condus un autoturism Opel, având o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aer expirat. În ambele cauze s-a dispus recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Totodată, Ionel C., de 31 de ani, din Botoşani, care conducea o autoutilitară pe strada Ogorului, când a ajuns în sensul giratoriu a lovit cu roata din faţă bordura din interiorul sensului. Poliţiştii au constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat din data de 25 mai.

Tânăr prins de jandarmi la furat

Un echipaj de jandarmi, aflat în serviciu în zona Stației CFR din Arad, a observat un tânăr, care, prin comportament, a atras atenţia. Bogdan M., de 19 ani, din Târgu Jiu, era cunoscut, deoarece a mai fost depistat în timp ce sustrăgea produse din societăţi comerciale. De această dată, tânărul avea asupra sa articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte ale unor firme cunoscute. Bogdan M. a recunoscut că a îmbrăcat respectivele articole în cabina de probă a unui magazin situat într-un complex comercial de pe Calea Aurel Vlaicu. Acolo a tăiat dispozitivele de siguranţă, iar apoi a plecat fără a plăti. Jandarmii i-au întocmit tânărului actele de constatare, fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Braconaj pe râul Mureş

Jandarmii Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Lipova, în cooperare cu inspectori ai Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură – Filiala Ardeal, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor din domeniul piscicol. Acţiunea a avut loc în zona localităţii Săvârşin, unde, pe râul Mureş, a fost prins în flagrant Constantin H., de 78 de ani, în timp ce pescuia aflându-se într-o barcă şi având o unealtă tip ,,vârşă”, interzisă deţinerii şi pescuitului de către persoane neautorizate. Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele de constatare, fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de deţinere sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a vârşelor precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial. Barca şi unealta folosită au fost ridicate în vederea confiscării.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare