Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 24 Jun, 2013 | Parerea ta

News2Un cetățean italian este cercetat penal, după ce a provocat o tamponare în centrul Aradului, iar apoi a părăsit locul accidentului și refuzat recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Din primele cercetări făcute de polițiști rezultă că cetățeanul italian, care are 22 de ani, conducea un autoturism Mazda și a intrat în coliziune cu un autoturism care se afla parcat regulamentar în Piaţa „Avram Iancu“. După producerea tamponării, șoferul a părăsit locul faptei, fiind identificat la scurt timp de poliţişti pe strada Nicolae Bălcescu. În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Italianul a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean Arad, dar a refuzat recoltarea probelor. Pe numele italianului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru părăsirea a locului faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie şi refuz de recoltare a probelor biologice.

La braconaj cu armă artizanală

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Pâncota, împreună cu cei aparţinând Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase și inspectori I.T.R.S.V. Oradea, au depistat un bărbat în timp care se afla la braconaj, pe fondul de vânătoare Pâncota. Ciprian C., de 34 ani, din Arad, a fost depistat în zona pădurii Pelegul, având asupra sa o armă confecţionată artizanal şi 5 cartuşe, calibru 16 mm, cu capsele nepercutate, confecţionate artizanal. Unul dintre cartuşe era introdus pe ţeava de la armă. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu este deținător autorizat de arme şi muniţie şi nici vânător. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracțiunile de braconaj, deţinere ilegală de armă confecţionată artizanal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Depistat transportând ţigări netimbrate

Ioan P., de 54 ani, din Arad, a fost depistat de polițiști în timp ce a condus un autoturism Ford Escort, pe raza localităţii Şiria. În urma verificărilor efectuate de oamenii legii, în autoturism au fost găsite 9.200 ţigarete, marca Jin Ling, netimbrate şi fără documente legale de provenienţă. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr.12/1990, cu suma de 1.000 lei. De asemenea, ţigaretele, în valoare de aproximativ 3.500 lei, au fost ridicate de polițiști în vederea confiscării.

Infracțiuni depistate de polițiști

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au depistat la nivel național, în perioada 14 – 20 iunie, 231 de infracţiuni, de comiterea cărora sunt suspectate 247 de persoane. Dintre persoanele cercetate, 4 au fost reţinute sau arestate. Cele mai frecvente infracţiuni descoperite au fost de evaziunea fiscală (101), fals în înscrisuri sub semnătură privată (43), înşelăciune (39), uz de fals (13) şi delapidare (10). Au mai fost constatate 8 infracţiuni de abuz în serviciu, tot atâtea la Legea nr.86/2006 privind Codul vamal, 5 de fals material în înscrisuri oficiale şi tot 5 la Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Poliţiştii au descoperit şi 4 infracţiuni la Legea 31/1990 privind societăţile comerciale, 2 la Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe şi câte una de fals intelectual, corupţie, respectiv la Legea nr. 656/2003 privind spălarea banilor.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare