Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 21 Jun, 2013 | Parerea ta

News2Sute de kilograme de carne de vită, achiziţionate şi transportate ilegal, au fost depistate de poliţiştii arădeni.

Conform IPJ Arad, poliţiştii din Lipova şi Păuliș, cu sprijinul de specialitate al  SIPI Arad, au depistat aproximativ 500 kg de carne de vită transportată ilegal. Vasile I., de 32 ani, din judeţul Argeş, a fost  depistat pe DN7, în timp ce a condus o autoutilitară Dacia Logan, cu care transporta carnea de vită, achiziționată fără documente de proveniență, de pe raza judeţului Arad. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 720 lei, iar întreaga cantitate de carne a fost ridicată de reprezentanţii DSV Arad, în vederea distrugerii. În cadrul verificărilor efectuate s-a constatat că Vasile I. nu posedă permis de conducere şi și-a declinat o identitate falsă în fața organelor de poliţie, astfel că va fi tras la răspundere şi pentru aceste fapte.

Bărbat înarmat, găsit de jandarmi

În timpul unei acțiuni a jandarmilor a fost depistat pe malul râului Mureş, în zona Nădlac, un grup de persoane. După verificările efectuate, jandarmii au observat că una dintre persoane avea asupra sa o armă cu aer comprimat, de calibru 4,5 mm. Persoana în cauză, un bărbat de 50 de ani, din comuna Semlac, nu a putut prezenta o autorizaţie legală de deţinere a armei. A motivat că se afla în locul respectiv pentru a păzi terenul aflat în proprietatea unui prieten. Bărbatului i-au fost întocmite actele de constatare, fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunilor de deţinere sau port de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără dreptm şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Arma, împreună cu 89 de alice găsite asupra bărbatului au fost ridicate în vederea confiscării.

Transport ilegal de material lemnos

Poliţiştii arădeni au depistat peste 20 de mc de material lemnos tăiat ori transportat ilegal. Astfel, în cadrul unei acţiuni a identificat Adrian P., din Bata, care, în calitate de pădurar la Ocolul Regal Săvârşin, a permis unor persoane să taie ilegal 9,16 mc lemn, din speciile cer şi gârniţă. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 3.600 lei. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanei. De asemenea, la Birchiş, polițiștii l-au depistat pe Ioan D., din Bata. Bărbatul a transportat cu un camion 12,5 mc material lemnos, fără ca avizul de însoţire să fie conform cu transportul efectiv. Lemnele au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost  sancţionat contravenţional cu 4.000 lei.

Prinşi în flagrant de polițiști

În ziua de 20 iunie, poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie i-au prins în flagrant pe Florin R. şi Victor P., ambii din Secusigiu. Cei doi au fost depistaţi în timp ce sustrăgeau piatră din terasamentul căii ferate, situată la ieşirea din cartierul Micălaca spre localitatea Vladimirescu. Pe numele celor doi au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Șoferii, în atenţia poliţiştilor

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au depistat în flagrant mai multe persoane care nu au respectat normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. Pe DJ 709 B, pe raza localităţii Curtici, au fost depistaţi în trafic Ilie F., de 61 ani, Costel C., de 51 ani, şi Tibor L., de 42 ani, care, în calitate de conducători auto, nu au respectat regulile de trecere la nivel cu calea ferată. Cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional, luându-se totodată măsura complementară de suspendare a dreptului de conducere. Poliţiştii l-au depistat şi pe Remus C., de 28 ani, în timp ce a condus un moped prin Şilindia, fără a deţine permis de conducere. Tânărul este cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie.

Suspecţi de săvârşirea unor furturi

Poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie din Arad au depistat mai multe persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni de furt. Astfel, a fost depistat Francisc F., de 32 ani, din Arad, care, în perioada lunilor martie-mai, a sustras 5 biciclete, şi Nicolae C., de 45 ani, din Arad, care a sustras o bicicletă în valoare de 800 lei, din casa scării unor blocuri din cartierul Aurel Vlaicu. Faţă de Francisc F. s-a dispus începerea urmării penale, iar Nicolae C. este cercetat pentru furt calificat. De asemenea, poliţiştii l-au prins în flagrant pe Mircea O., de 31 ani, din Arad, care a sustras din incinta unui magazin produse alimentare, în valoare de aproximativ 1.800 lei. Prejudiciul cauzat a fost recuperat.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 330 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de  33.000  lei. Dintre acestea, 62 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare,  25 pentru lipsa centurii de siguranţă şi pentru neacordare de prioritate. De asemenea, au fost reţinute 18 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare