Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 19 Jun, 2013 | Parerea ta

News2Polițiștii au descoperit deşeuri şi substanţe periculoase deținute ilicit de un cetățean german, care este administrator al unei firme din localitatea Vinga.

Din verificările efectuate s-a stabilit că Iohannis S., de 48 ani, administrator al unei societăţii comerciale cu punct de lucru în localitatea Vinga, a deţinut, într-o magazie destinată depozitării produselor de protecţie a plantelor, 2.273 litri şi 11 kg de produse fitosanitare expirate (deşeuri periculoase) şi substanţe toxice. Conform polițiștilor, cetățeanul german nu a luat măsuri de eliminare totală a deșeurilor și substanțelor toxice. Întreaga cantitate de produse şi substanţe a fost indisponibilizată, iar pe numele cetățeanului german a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru că nu a luat măsuri de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri şi deţinere de substanţe toxice fără drept.

Infracţiuni în trafic

În ultimele 24 de ore, poliţiştii arădeni au depistat în trafic două persoane care au comis infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Astfel, pe DN 7, în localitatea Păuliş, a fost depistat Augustin S., de 53 ani, în timp ce conducea un autoturism Ford Orion, având o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în cauză s-a dispus recoltarea probelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, poliţiştii l-au depistat în trafic pe Amadeus S., de 18 ani, care a condus pe DJ 792 C, pe raza localităţii Măderat, un tractor neînmatriculat şi fără a deţine permis de conducere. Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Prinşi în flagrant

În noaptea de 18/19 iunie, poliţiştii din cadrul  Postului de Poliţie Comunală Vinga i-au prins în flagrant pe Claudiu S., de 21 ani, şi Ovidiu V., de 25 ani. Cei doi au fost depistaţi în timp ce sustrăgeau două uşi duble din termopan de la o staţie de alimentare cu carburaţi nefuncţională, situată în comuna Vinga. Prejudiciul cauzat, de aproximativ 1.800 lei, a fost recuperate. Cei doi tineri sunt cercetaţi acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Au tăiat ilegal arbori

Poliţiştii Postului de Poliţie Birchiş îi cercetează pe Victor N., de 46 ani, şi Anghel B., de 32 ani. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că aceştia, în data de 11 iunie, au tăiat ilegal şi au sustras 4 arbori din speciile cer şi gârniţă, din pădurea care aparţine Ocolului Regal Savârşin, de pe raza comunei Birchiş, producând un prejudiciu de aproximativ 3.580 lei. Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos.

Poliţiştii rutieri în acţiune

Mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere au fost efectuate, în ultimele 24 de ore, atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 430 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de  90.500  lei. Dintre acestea, 197 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 74 pentru lipsa centurii de siguranţă şi pentru neacordare de prioritate. De asemenea, au fost reţinute 20 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare