Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 18 Jun, 2013 | Parerea ta

News2Un șofer și un motociclist au fost depistați conducând prin orașul Lipova cu viteze ce depășesc cu mult limitele legale.

Ioan R., din Sântana, a fost prins conducând un autoturism Audi, cu viteza de 131 km/h. De asemenea, tot în Lipova a fost depistat și Anton S., din Hunedoara, care a condus o motocicletă Honda cu viteza de 119 km/h. Cei doi bărbați au fost amendați și le-au fost reţinute permisele de conducere. În timpul unor acțiuni pe drumurile din Arad, polițiștii au mai depistat persoane care au comis infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Astfel, pe DN 7, în Păuliş, a fost depistat Anghel F., de 29 ani, din Alba Iulia, care a condus un autoturism Ford Transit având dreptul de a conduce suspendat. Totodată, Nicolae R., de 29 ani, din Arad, a fost depistat în timp ce a condus un autoturism VW Sharan, pe Bulevardul Revoluţiei, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie. Pe numele celor doi bărbaţi au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Arme deţinute ilegal depistate de poliţişti

În cursul zilei de luni, poliţiştii arădeni au depistat două persoane care deţineau ilicit arme. Poliţiştii din Sântana l-au depistat pe Gheorghe D., de 34 ani, din Caporal Alexa, care a deţinut ilegal la domiciliul său o armă de tir sportiv cu aer comprimat, marca C.Z. 631, calibru 4,5 mm. Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Toxice au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa lui Ioan M., de 56 ani, din Arad. În urma percheziţiei a fost găsită o armă de tir cu aer comprimat, marca L.G., calibru 4,5 mm, şi 72 de alice cu acelaşi calibru. Poliţiştii au stabilit că arma a fost deţinută ilegal, iar proprietarul a folosit-o trăgând la ţintă, în curtea locuinţei sale. Cei doi bărbați sunt cercetați acum pentru deţinere şi uz de armă neletală supusă autorizării, fără drept.

Transport ilicit de material lemnos

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Pecica au desfăşurat o acţiune, împreună cu poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, pe linia legalităţii transporturilor de material lemnos. Cu această ocazie a fost depistat în trafic Iohan W., de 48 ani, din Sântana, care a transportat cantitatea de 7 metri steri de material lemnos, din speciile gîrniţă şi carpen, fără a deţine aviz de însoţire. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 171/2010, cu suma de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost reţinut în vederea confiscării.

Tânăr prins la furat

Gheorghe M., de 18 ani, este cercetat de poliţiştii Postului de Poliţie Grăniceri, tânărul fiind suspect în cazul unui furt comis pe raza localităţii Şiclău. Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că, în noaptea de 16/17 iunie, Gheorghe M. a pătruns, după ce a spart geamul de la o uşă, în locuinţa lui Maria R., de 70 ani, de unde a sustras mai multe bunuri alimentare. Tânărul este cercetat de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 190 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de  37.500  lei. Dintre acestea, 58 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 23 pentru lipsa centurii de siguranţă şi pentru neacordare de prioritate. De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
armonianaturii.ro/

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare