Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 17 Jun, 2013 | Parerea ta

News2Unul dintre cântarele din Vama Nădlac s-a defectat, astfel că autotrenurile care vor să iasă din ţară au la dispoziţie o singură bandă, situaţie care a dus, luni, la formarea unei coloane de maşini pe o distanţă de 6 kilometri.

Autorităţile ungare au transmis, luni, o informare potrivit căreia controlul automarfarelor se face pe o singură bandă din cele două folosite până acum pentru intrarea în ţara vecină, din cauza defectării cântarului din Vama Nădlac. Cântarul este fisurat şi va fi reparat cel mai devreme marţi, când traficul ar putea reveni la normal. Pentru a evita staţionarea în coloană şi aglomerarea şi mai mult a Vămii Nădlac, poliţiştii de frontieră le recomandă şoferilor de automarfare cu masa mai mare de 7,5 tone să folosească şi celelalte puncte de trecere de la frontiera cu Ungaria, respectiv Vărşand (Arad) şi Borş (Bihor).

Infracţiuni în domeniul piscicol

Jandarmii arădeni, în cooperare cu inspectori ai Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură – Filiala Ardeal, continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor din domeniul piscicol. În timpul unei astfel de acţiuni, care a avut loc pe râul Mureş, în zona localităţilor Pecica şi Felnac, au fost prinşi în flagrant Claudiu B., de 17 ani, şi Ştefan S., de 57 ani, în timp ce pescuiau cu unelte tip „crâsnic-ridicător”, interzise deţinerii şi pescuitului de persoane neautorizate. Jandarmii le-au întocmit celor două persoane actele de constatare, în vederea începerii urmăririi penale, fiind susceptibile de săvârşirea infracţiunii de ,deţinere sau folosire de persoane neautorizate a năvoadelor, precum şi a altor unelte de pescuit comercial. Cele două unelte folosite au fost ridicate în vederea confiscării.

Şi-a recuperat bunurile cu ajutorul jandarmilor

În cursul zilei de duminică, jandarmii au depistat, în zona Stației CFR Arad, un bărbat care a sustras mai multe bunuri personale. La vederea jandarmilor, bărbatul a prezentat un comportament suspect, care a atras atenţia. După verificări a rezultat că bărbatul se numește Alin S., de 30 ani, din municipiul Vulcan, judeţul Hunedoara. Bărbatul avea asupra sa un rucsac şi o geantă. La controlul efectuat, în bagaj au fost găsite un laptop, un telefon mobil, un aparat GPS şi o mapă cu un paşaport şi documente personale ale unei alte persoane cu domiciliul în aceeaşi localitate. Alin S. a recunoscut că a sustras bunurile în timp ce se afla, împreună cu proprietarul acestora, într-un compartiment de tren. După demersurile întreprinse, persoana vătămată a fost identificată. Aceasta urma să plece, în aceeaşi zi, într-o cursă în străinătate, fiind angajată a unei societăţi de transport internaţional din Timişoara. Prejudiciul creat a fost recuperat integral.

Căutat în Germania, găsit la Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac au depistat un cetăţean azer, care conducea un autocamion MAN, acesta figurând ca “bun căutat pentru confiscare”. Cu ocazia controlului de frontieră, șoferului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate, şi documentele maşinii. Poliţiştii de frontieră au constatat că vehiculul figurează ca fiind “bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile germane, la începutul anului 2009. Autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, până la finalizarea cercetărilor. Cetățeanul azer este cercetat pentru infracţiunea de tăinuire la furt.

Urmărit general depistat la frontieră

Un cetăţean român, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, a fost depistat  de poliţiştii de frontieră de la Nădlac. Ştefan I., în vârstă de 40 ani, cu domiciliul în județul Prahova, a fost depistat când încerca să iasă din România. Bărbatul s-a legitimat cu o carte de identitate românească. Cu ocazia efectuării formalităţilor, autoritățile de frontieră au constatat că bărbatul este dat în urmărire generală, pe numele lui fiind emis un mandat european de „căutare şi arestare în vederea extrădării”, alertă emisă de Spania, la începutul lunii februarie. Bărbatul a fost predat structurilor competente, pentru a fi dispuse măsurile legale care se impugn în acest caz.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare