Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 12 Jun, 2013 | Parerea ta

News2Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat cinci cetăţeni sirieni, care intenţionau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

Cei cinci, un bărbat, doi copii și o femeie, au fost depistați în urma unei informaţii primite de autoritățile de frontieră. Migranții se deplasau pe jos, pe câmp, pe lângă terminalul de automarfare, spre Ungaria, încercând să treacă ilegal frontiera de stat. Cele cinci persoane au fost reţinute, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 6 şi 60 de ani. Din declaraţiile lor a rezultat că intenţionau să treacă ilegal frontiera, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen. Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Prins în timp ce a furat

Un bărbat, care a sustras mai multe grinzi din lemn, a fost prins în flagrant de poliţiştii Biroului de Investigații Criminale. Conform IPJ Arad, Nicolae P., de 43 ani, din Arad, a fost prins în timp ce se afla în spatele Pieței Obor din municipiu, de unde a sustras cinci grinzi din lemn, care îi aparţin lui Mirel D., de 36 ani, din Sântana. Prejudiciul a fost recuperat, iar Nicolae P. este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Șoferiţă accidentată de tren

În cursul zilei de marți, o femeie care conducea un autoturism Dacia Logan a fost acroșată de un tren personal care cicula pe ruta Gurahonţ-Arad. Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că Aniko V., de 48 ani, din Reșița, conducea autoturismul pe  DJ792/B, din direcția Sebiș către Bârsa, dar nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, pentru a se asigura. Mașina a fost acroșată de un trenul care circula din direcția Gurahonț spre Arad. În urma accidentului, conducătoarea auto a fost accidentată ușor. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.

A sustras un telefon mobil

Poliţiştii Secției nr. 1 de Poliție din Arad au depistat o femeie suspectată că a sustras un telefon mobil. Din cercetările efectuate de oamenii legii s-a stabilit că, în data de 2 mai 2013, prin împrietenire cu victima, Sonia R., de 33 ani, din Arad, a sustras de la Ioan R., un telefonul mobil, marca Samsung. Pe numele femeii a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Prins furând din magazin

În data de 11 iunie, a fost prins în  flagrant, în timp ce a sustras din incinta unui supermarket, Alexandru B., de 57 ani, din Arad. În jurul orei 19.15, bărbatul a fost prins în timp ce a sustras din incinta magazinului mai multe bunuri alimentare, în valoare de 144 lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar poliţiştii au întocmit pe numele bărbatului acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

A tăiat ilegal 16 arbori

Poliţiştii Postului de Poliţie Săvârşin l-au depistat pe Valer J., de 62 ani, din localitatea Pârneşti. Bărbatul a tăiat ilegal 16 arbori nemarcați, din speciile salcâm și carpen. În conformitate cu legislaţia în vigoare, bărbatul a fost sancţionat contravenţional. Materialul lemnos rezultat în urma tăierii  a fost predat în custodia  Ocolului Silvic Săvârşin.

Poliţiştii rutieri în acţiune

Mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere au fost efectuate, în ultimele 24 de ore, de poliţiştii rutieri, atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 284 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de  59.454 lei. Dintre acestea, 47 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare,  35 pentru lipsa centurii de siguranţă şi pentru neacordare de prioritate. De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare