Ştiri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 07 Mar, 2013 | 1 Commentariu

News2-300x225Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din Arad au depistat un bărbat, care era urmărit internaţional, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită pe teritoriul Ungariei.

Daniel Aurel Popescu, de 45 ani, din Săvârşin, era urmărit internaţional, fiind căutat de către autorităţile din Ungaria pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită pe teritoriul acestui stat. Bărbatul a fost depistat de poliţişti în municipiul Arad şi, conform procedurilor, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, care a emis pe numele acestuia o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Acţiune la firmele cu material lemnos

În cursul zilei de marţi, poliţiştii Compartimentului Silvic-Serviciul Ordine Publică şi reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Arad au efectuat o acţiune pe linia depozitării şi transportului de material lemons. Acţiunea s-a derulat în Gurahonţ şi în satele aparţinătoare acestei comune. În cadrul acestei acţiuni s-a constatat că un angajat al unei societăţi de profil din localitatea Gurahonţ, responsabil cu emiterea documentelor cu regim special, a expediat 39,629 mc de lemn rotund, specia fag, fără respectarea prevederilor legale. În cauză s-a luat măsura sancţionării cu suma de 3.000 lei, iar  materialul lemnos, în valoare de peste 4.160 lei a fost reţinut în vederea confiscării.

Adolescent cercetat pentru furt

Poliţiştii din cadrul Poliției orașului Chișineu Criș au reuşit idenificarea principalului suspect în cazul unui furt dintr-o locuinţă situată în Nădab. Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că, în cursul lunii februarie,  G.L., de 15 ani, din Nădab, a sustras din locuința lui Elena J. mai multe bunuri de uz gospodăresc, în valoare de 1.600 lei. Adolescentul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Mere transportate ilegal

Aproximativ 600 kg de mere a fost depistate în trafic de poliţiştii Secției nr. 1 de Poliţie. Petru L., de 25 ani, din Sebeș, a fost depistat de poliţişti în timp ce transporta cu o autoutilitară 320 kg mere, iar Cătălin Ș., de 23 ani, din Alba Iulia, a fost depistat în timp ce transporta, tot cu o autoutilitară, cantitatea de 280 kg mere, fără a îndeplini condițiile legale. Conform legislaţiei în vigoare, cele două persoane au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare totală de 2.000 lei, iar merele a fost ridicate în vederea confiscării.

Pescuit cu unelte interzise prin lege

Jandarmerii din Ineu, în cooperare cu inspectori ai Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură – Filiala Ardeal, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional în domeniul piscicol. În timpul acţiunii care a avut loc pe râul Cigher, în zona comunei Seleuş, a fost depistat în flagrant Ioan P., în timp ce pescuia cu o unealtă de pescuit comercial de tip ridicător (crâsnic), interzisă prin lege. La vederea echipajului de jandarmerie şi a inspectorilor, bărbatul a încercat să se sustragă intrând în râu, cu intenţia de a-l traversa, dar a fost interceptat şi oprit. Jandarmii au întocmit în acest caz actele premergătoare începerii urmăririi penale, pentru folosirea de către persoane neautorizate a tipurilor de unelte de pescuit comercial. Documentele au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu pentru continuarea cercetărilor. Unealta folosită pentru pescuit a fost ridicată în vederea confiscării.

Share Button

comentarii

1 comment

  1. M.I. says:

    Curios! Daca acesti politisti se ocupa de asa ceva (dare de mita pe alt teritoriu decât al României) înseamna ca în România nu mai exista nici mita si nici coruptie. Altfel ar fi avut, tovarasii, alte prioritati mult mai urgente, nu?

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare