Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 02 Mar, 2013 | Parerea ta

News2Traficul rutier pe DN 7, în zona orașului arădean Lipova, a fost blocat, sâmbătă seara, pe ambele sensuri, pentru a se permite unui utilaj de mare tonaj să ridice un autotren răsturnat în afara părţii carosabile.

Conform polițiștilor rutieri, circulația autovehiculelor a fost blocată în jurul orei 21.00, pe ambele sensuri, la kilometrul 502+500 de metri, în zona localităţii Lipova. Traficul a fost oprit aproximativ o oră, iar șoferii au fost sfătuiţi să manifeste înţelegere faţă de situaţia creată şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului.

Depistați că au furat biciclete

Polițiștii Sectiei nr. 1 Poliție au depistat doi tineri suspecți în cazul unui furt comis pe raza cartierului Aurel Vlaicu, din municipiul Arad. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în noaptea de 25/26 februarie, O.D., de 17 ani, din județul Hunedoara, şi Albert P., de 18 ani, din Arad, au sustras două biciclete din scările unor blocuri prevăzute cu interfon, pe care ulterior le-au comercializat în Piaţa „Mihai Viteazul“. Prejudiciul, în valoare de 350 lei, a fost recuperat, iar polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracţionale a celor doi tineri.

Operațiuni ilicite cu material lemnos

În ultima zi a lunii februarie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Silvic, au desfășurat o acțiune împreună cu reprezentanți ai Direcției Silvice, Ocolului Silvic Gurahonţ şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă. Polițiștii au verificat o societate comercială care are ca obiect de activitate depozitarea, prelucrarea și transportul de material lemnos și au constatat că firma a efectuat operaţiuni cu materialul lemnos fără a le fi evidenţiat în contabilitate și în celelalte evidențe, întocmind documentele de provenienţă în fals. De asemenea, s-a stabilit că unele documente erau anulate după folosire, deşi transportul şi comercializarea materialului lemnos prevăzut în acestea a fost efectuată. Polițiștii au găsit la sediul societăţii 17,7 mc de lemn de foc paletizat şi lemn rotund, din speciile fag, cer şi gorun, fără documente legale de provenienţă. În cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, fals intelectual şi uz de fals, iar pentru materialul lemnos fără acte de provenienţă, în valoare de aproximativ 3.500 lei, a fost ridicat în vederea confiscării. Firma a fost amendată cu 10.000 lei.

Transport ilegal de flori oprit de polițiști

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Pecica l-au depistat în trafic pe Remus H., din județul Sibiu. Bărbatul a fost depistat în localitatea Pecica, în timp ce a transportat, cu o autoutilitară Opel Vivaro, mai multe flori achiziţionate din Olanda, fără a detine acte legale de provenienţă. Conform Legii nr. 12/1990, sibianul a fost sancționat contravențional cu 1.000 lei, iar întreaga cantitate de flori (trandafiri – 6.620 bucăți, frezie – 70 buchete, lalele – 1.300 fire, crin – 460 fire, gypsophila – 23 buchete, lalele – 5 cutii și rubeninii – 4 cutii) au fost ridicate în vederea confiscării.

Ciocolată și cafea, confiscată la Chișineu

Un bărbat a fost depistat în trafic de polițiștii orașului Chișineu Criș în timp ce transporta ciocolată și cafea, achiționate din Ungaria. Conform oamenilor legii, Sorin P., de 31 ani, din județul Argeș, a transportat cu un autoturism 360 kg cafea, de diferite sortimente, și peste 7.700 de bucăți de ciocolată, achiziţionate din Ungaria. Bărbatul intenționa să comercializeze marfa, însă nu era autorizat în acest sens. Sorin P. a amendat cu 1.000 lei, iar cantitatea de cafea și de ciocolată a fost confiscată.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare