Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 27 Feb, 2013 | Parerea ta

News2Mai multe aparate pentru jocuri de noroc, folosite ilegal, au fost depistate într-un local din orașul arădean Ineu.

Jandarmii au desfăşurat o acţiune în cooperare cu comisari ai Gărzii Financiare Arad. În timpul acţiunii, într-un local situat în zona centrală a oraşului Ineu au fost depistate mai multe aparate pentru jocuri de noroc, care erau utilizate de clienţi. Administratorul societăţii comerciale căreia îi aparţine localul a fost contactat în vederea prezentării documentelor legale pentru aparate. Acesta nu a prezentat licenţa de exploatare a jocurilor de noroc şi nici nu a putut dovedi provenienţa aparatelor.  Jandarmii i-au întocmit administratorului societăţii comerciale, Eugen B. de 63 de ani, din Ineu, actele premergătoare începerii urmăririi penale, pentru desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc.

Acțiuni pe drumurile din Arad

Poliţiştii rutieri arădeni au organizat, în ultimele zile, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii. Agenții au acţionat pentru combaterea încălcării normelor legale privind neacordarea de prioritate pietonilor, dar şi pentru  conştientizarea pietonilor în ceea ce priveşte traversarea regulamentară şi riscurile la care se expun în  acest fel. În cadrul acestor acţiuni, pentru abateri ale pietonilor, poliţiştii au aplicat 139 de sancţiuni contravenţionale, iar 65 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru neacordarea de prioritate pietonilor. Polițiștii spun că, la nivelul judeţului Arad, neatenţia şi traversarea neregulamentară a pietonilor este una din cauzele producerii unor accidente rutiere grave, soldate chiar cu decesul unor persoane.

Suspecţi de furturi, reţinuţi de poliţişti

Poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie i-au identificat pe Richard F., şi Vișan P., ambii de 18 ani, din Arad, ei fiind suspecţi în cazul mai multor furturi comise pe raza municipiului. Oamenii legii au stabilit că, în noaptea de 17/18 septembrie 2012, cei doi au sustras aparatură electronică şi scule electrice din incinta unei grădiniţe din Arad, iar în noaptea de 25/26 noiembrie 2012 au sustras o boxă audio şi o maşină de găurit, dintr-un autoturism Cielo, parcat pe strada Poetului. În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că, în noaptea de 18/19 februarie, cei doi tineri au sustras un CD-player, o boxă audio şi alte bunuri dintr-un autoturism VW Golf, aflat într-o parcare pe Calea Aurel Vlaicu, cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.100 lei. Cei doi suspecți vor fi prezentaţi Judecătoriei Arad, cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat în formă continuă.

Urmărit naţional depistat de poliţişti

În cursul zilei de marți, poliţiştii de la Secţia nr. 6 Poliţie Rurală Beliu, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, l-au depistat pe raza localităţii Beliu pe urmăritul naţional Ivan Sorin Ioan, în vârstă de 22 ani. Pe numele tânărului, Judecătoria Ineu a emis un mandat de executare, având de ispăşit o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Tânărul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

Sancţionat pentru transport illicit

În cadrul unei acţiuni pe linia transportului de material lemnos, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Pecica au depistat un transport ilegal de lemn. Astfel, Aurel L., de 28 ani, din judeţul Hunedoara, a fost depistat pe raza localităţii Turnu, în timp ce  transporta, cu un autovehicul Iveco, cantitatea de 8,8 ms de lemn de foc, fără a deţine documente legale de provenienţă. Tânărul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

Mandat de executare pus în aplicare

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în executare un mandat emis de Tribunalul Arad pe numele lui Șuteu Adrian Sebastian, de 33 de ani, din Arad. Acesta a fost condamnat la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de şantaj şi a fost încarcerat la Penitenciarul Arad.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare