Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Mai multe persoane, care au săvârşit infracţiuni rutiere, au fost depistate de polițiștii arădeni.

Pe raza municipiului Arad a fost depistat un bărbat, de 47 ani, în timp ce conducea un autoturism care avea aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare emise de autorităţile belgiene. Numerele erau radiate din circulaţie din 20 august 2014. Tot în municipiul Arad a fost depistat un bărbat, de 36 ani, iar pe raza localităţii Şimand, a fost depistat un bărbat, de 55 de ani. În urma verificărilor s-a constatat că autoturismele conduse de cei doi bărbaţi sunt neînmatriculate. Pe DJ 792, pe raza localităţii Cintei, a fost depistat un bărbat, de 60 de ani, în timp ce a condus un moped neînregistrat şi fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Au furat dintr-un autoturism

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au identificat doi tineri, bănuiţi că ar fi furat dintr-un autoturism parcat pe raza municipiului Arad. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, la data de 19 februarie, cei doi tineri, de 19, respectiv 20 de ani, ar fi sustras cheia autoturismului, dintr-un vestiar al unui club sportiv, iar ulterior aceştia ar fi sustras din autoturism un portofel cu acte şi bani, dar şi un telefon mobil Samsung Galaxy S3, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.500 de lei. Cei doi tineri sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Depistaţi în flagrant la furat

Cinci tineri au fost prinși în flagarant în timp ce sustrăgeau bunuri dintr-un garaj, de pe raza municipiului Arad. Cei cinci tineri au fost depistați de poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie din Arad. Tinerii, cu vârste de 13 şi 14 ani, au fost depistaţi în timp ce sustrăgeau un aparat de sudură şi 50 metri cablu de prelungitor electric, dintr-un garaj de pe strada Abatorului. Pe numele celor în cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Comercializau țigări ilicit

În cursul zilei de vineri, jandarmii au depistat, în zona Pieței „Fortuna” din municipiul Arad, două persoane care ofereau spre comercializare ilegală pachete cu țigări. Persoanele au fost identificate, acestea fiind două femei, una din județul Arad, iar cealaltă din județul Maramureș. La controlul efectuat, în bagajele acestora au fost găsite 103 pachete cu țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător. Jandarmii au confiscat țigările și pentru a fi predate la Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara, în vederea luarea măsurilor ce se impun.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 302 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 75.000 de lei. Dintre acestea, 152 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 150 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere şi 15 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.