Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 26 Mar, 2013 | Parerea ta

News2Un bărbat din Arad, care era urmărit naţional pentru evaziune fiscală şi înşelăciune, a fost prins de poliţişti.

În cursul zilei de luni, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale l-au depistat  pe Gheorghiţă Glevan, de 45 ani, din Arad, care era dat în urmărire naţională. Bărbatul, care este condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, a fost depistat pe raza municipiului Arad. Gheorghiţă Glevan a fost încarcerat la Penitenciarul Arad.

A intrat în locuinţa unei femei şi a furat

Poliţiştii Secției nr. 6 Poliție Rurală Beliu au identificat principalul suspect în cazul unui furt dintr-o locuinţă, din comuna Cermei. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că, în data de 24 martie, profitând de neatenția proprietarei  unui imobil din Cermei, minorul C.G., de 14 ani, din Șomoșcheș, a  intrat şi a sustras dintr-o cameră a locuinței, un telefon mobil Nokia, în valoare de 220 lei. Adolescentul este cercetat acum sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, prejudiciul fiind recuperat.

Sancţionat pentru tăiere ilegală de arbori

Ștefan B., de 21 ani, din Săvârșin, a fost depistat de poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Săvârşin, după ce a tăiat ilegal mai mulți arbori. Conform oamenilor legii, tânărul a tăiat, fără drept, 7 arbori nemarcați, din specia salcâm (3,6 mc), dintr-o pădure care aparține Primăriei Săvârșin. Conform Legii nr. 171/2010, Ștefan B. a fost sancţionat contravenţional, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată şi predată în custodia Ocolului Silvic Săvârşin.

Activitatea SRI, fără influenţe politice

Directorul SRI, George Maior, a declarat, marţi, că în anul 2012 activitatea instituţiei s-a desfăşurat cu profesionalism, fără niciun fel de influenţe din exterior, inclusiv politice. Maior a susţinut că, deşi anul 2012 a fost unul electoral, SRI şi-a desfăşurat activitatea bazându-se pe criteriile de independenţă, neutralitate şi profesionalism. „În 2012, Serviciul şi-a putut îndeplini misiunea cu profesionalism şi fără niciun fel de influenţe din exterior, inclusiv politice“, a afirmat directorul SRI. Maior a mai spus că, din punctul de vedere al securităţii naţionale, cel mai important aspect menţionat a fost faptul că „nu a existat surpriză strategică“.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare