Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a două persoane, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la înşelăciune.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în perioada 23 mai – 6 august 2007, Kovacic Merce Roberta i-a încredinţat lui Barbu Amar înscrisuri false (adeverinţe de salariu, copie carte de muncă) care atestau calitatea acestuia de angajat al unor societăţi comerciale, în scopul obţinerii a trei credite bancare sau de finanţare de produse. Astfel, Barbu Amar a indus în eroare trei unităţi financiar-bancare diferite, beneficiind de creditele contractate, prejudiciul total fiind de 29.509 lei. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Arad.

Mandate de executare a pedepsei

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Arad au fost pus în aplicare patru mandate de executare a unor pedepse privative de libertate. În acest sens au fost reţinuţi şi încarceraţi patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 39 şi 46 de ani, din Arad, condamnaţi de Tribunalul Arad, la pedepse cuprinse între un an şi cinci luni şi patru ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune. De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare un mandat de executare emis de Judecătoria Timişoara, pe numele unui bărbat, de 49 de ani, condamnat la 3 ani de închisoare, pentru fals. Toate cele patru persoane au fost încarcerate la Penitenciarul Arad.

Cercetaţi pentru că au furat

Trei adolescenți, bănuiţi că ar fi sustras din vestiarul unui teren de sport mai multe telefoane mobile, în valoare totală de 14.000 lei, au fost identificați de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din Arad. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în data de 12 februarie, în timp ce pe terenul de fotbal se desfăşura un antrenament al unei echipe de copii, trei adolescenţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani, ar fi pătruns în vestiar, de unde ar fi sustras mai multe telefoane mobile de diferite mărci, cauzând un prejudiciu total de 14.000 lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar pe numele celor trei adolescenţi au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru furt calificat.

Au furat componentele unui gater

Poliţiştii Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Gurahonţ au depistat două persoane, care sunt bănuite că ar fi sustras mai multe componente ale unui gater pentru debitat material lemnos, în valoare de aproximativ 1.000 de lei. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în perioada 22 – 24 februarie, un bărbat, în vârstă de 36 de ani, şi un adolescent de 16 ani, din localitatea Almaş, ar fi sustras mai multe componente ale unui gater pentru debitat material lemnos, aflat în stare de conservare, care aparţine Primăriei Almaş. Cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 165 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 42.000 de lei. Dintre acestea, 105 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.