Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Două adolescente, care erau date în urmărire ca fiind dispărute de la domiciliu, au fost depistate de poliţiştii din Arad, în mai puţin de 24 de ore.

Cele două adolescente au fost despistate la sfârşitul săptămânii trecute, de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, ele fiind date în urmărire naţională pentru dispariţie de la domiciliu. Poliţiştii au fost sesizaţi despre dispariţia celor două adolescente la data de 19 februarie, iar în urma activităţilor desfăşurate au reuşit depistarea acestora în mai puţin de 24 de ore de la sesizare. Conform polițiștilor, una dintre cele două tinere a fost găsită pe raza municipiului Arad, iar cea de-a doua pe raza localităţii Vinga. Conform procedurii, oamenii legii au anunţat familiile celor două adolescente.

Depistaţi furând din magazine

Poliţiştii arădeni cercetează mai multe persoane, care au fost depistate în timp ce furau din magazine. Astfel, sunt cercetați doi bărbați, de 32, respectiv 24 ani, şi o tânără de 17 ani, care au fost depistaţi în timp ce sustrăgeau alimente din incinta unor magazine de pe raza municipiului Arad. De asemenea, poliţiştii cercetează doi tineri, ambii de 18 ani, care au fost depistaţi în timp ce sustrăgeau 14 bucăţi de ciocolată dintr-un magazin de pe Calea Aurel Vlaicu, dar şi o femeie, de 35 de ani, care a fost depistată în timp ce sustrăgea produse cosmetice dintr-un magazin de pe strada Banu Mărăcine. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, iar pe numele celor în cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Misiuni ale jandarmilor

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au fost angrenate, la finele săptămânii trecute, într-o serie de misiuni. Astfel, în misiunile desfășurate pe linia menținerii ordinii publice și în intervențiile la apeluri venite din partea cetățenilor, jandarmii au avut în atenție faptele de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, faptele de comerț ilicit și au intervenit pentru aplanarea unor stări conflictuale. În timpul misiunilor au fost aplicate 30 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind de 8.200 lei. În mare parte, sancțiunile au fost aplicate pentru provocare și participare la scandal, pentru fapte de cerșetorie și fapte obscene săvârșite în public. Jandarmii au acționat și în patrule mixte, în sistem integrat, fiind astfel constatate atât fapte de natură penală, cât și contravențională.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 225 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 57.000 de lei. Dintre acestea, 153 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 72 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.