Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 11 Mar, 2013 | Parerea ta

News2Peste 240 de amenzi au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, de polițiștii rutieri, care au desfăşurat o acţiune cu efective mărite pe raza judeţului Arad, în vederea prevenirii accidentelor rutiere comise pe fondul excesului de viteză.

Conform IPJ Arad, pentru neregulile constatate au fost aplicate 241 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 57.500 lei. Cele mai multe dintre sancţiuni – 160 – au fost date pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 27 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, 6 pentru depăşiri neregulamentare, iar 48 pentru alte abateri de la normele rutiere. De asemenea, pentru încălcarea regulilor de circulaţie, 13 conducători auto au rămas fără permis de conducere, 6 permise au fost suspendate pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare, iar 7 pentru depăşirea vitezei legale de deplasare. Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Minor prins cu petarde la meci

Un minor în vârstă de 15 ani, din localitatea Beliu, a fost prins de jandarmi la intrarea în stadionul „Francisc Neumann“, în timp ce încerca să introducă o cutie cu petarde. Petardele au fost găsite la controlul corporal efectuat înaintea meciului dintre UTA Arad și ACS Poli Timișoara. Potrivit jandarmilor, deţinerea, încercarea de a introduce, introducerea, folosirea sau orice altă operaţiune fără drept cu produse incendiare, materii explozive, inclusiv articole pirotehnice, indiferent de categorie, în incinta arenei sportive, constituie infracţiune. Pe numele minorului au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale. Acestea vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Sancţionat că a tăiat ilegal arbori

În cadrul unei acţiuni desfăşurate împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Valea Mureşului, poliţiştii Postului de Poliţie Vărădia de Mureş l-au prins în flagrant pe Marius A., de 36 ani. Bărbatul a fost depistat de poliţişti în timp ce a tăiat fără drept cinci arbori dintr-o pădure situată pe raza localităţii Nicolae Bălcescu. Conform Legii nr. 171/2010, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 800 lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

Depistaţi în flagrant la furat

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Comunale Şiria i-au prins în flagrant pe L.E., de 17 ani, Florin P., de 27 ani, şi Iosif P., în timp ce au sustras 40 araci de viţă de vie, din zona viticolă a comunei Şiria. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, iar pe numele celor trei tineri au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Substituiri de persoane la frontieră

Doi tineri care  încercau  să treacă ilegal frontiera, cu  cărţi de identitate românesti  aparţinând altor  persoane, au fost reținuți la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. Cei doi erau pasageri într-un microbuz înmatriculat în România. Poliţiştii de frontieră au constatat deosebiri între cele două persoane şi fotografiile titularilor. În urma verificărilor specifice s-a stabilit că este vorba de doi cetăţeni români, R.L. și  Manuel L., în vârstă de 16, respectiv 19 ani. Aceştia au declarat că sunt fraţi şi nu au avut niciodată documente de identitate sau de călătorie româneşti. Cei doi tineri sunt cercetați pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare