Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Poliţiştii au identificat doi adolescenţi, care sunt bănuiţi de săvârşirea a trei furturi, pe raza localităţii arădene Adea.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, la data de 9 februarie, unul dintre cei doi adolescenţi ar fi pătruns, prin folosirea de chei potrivite, într-un imobil din localitatea Adea, de unde ar fi sustras alimente şi bani. În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că, în perioada 1-5 octombrie 2014, acesta ar fi pătruns, prin escaladarea gardului de la grădină, în curtea unui alt imobil din aceeaşi localitate, de unde ar fi sustras un ceaun din fontă, cauzând un prejudiciu de aproximativ 630 de lei. De asemenea, în urma cercetărilor poliţiştii au stabilit că, în perioada septembrie – octombrie 2014, un alt adolescent, ar fi sustras 20 de scânduri din gardul unui imobil de pe raza localităţii Adea, cauzând un prejudiciu de aproximativ 100 de lei. Cei doi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Trimis în judecată

Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cristian Ilie Dămian, sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a peste 1.000 gr tutun de fumat. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 6 august 2013, bărbatul a încercat să introducă în ţară, prin Punctul de Ttrecere a Frontierei Vărşand, cantitatea de 12,3 kg de tutun, marca Golden Gate, deţinută în afara antrepozitului fiscal, prejudiciul cauzat bugetului statului fiind de 5.188 lei.

Infracţiuni în trafic

Mai multe persoane care au săvârşit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere au fost depistate de poliţişti. Pe raza localităţii Pecica, poliţiştii au depistat un bărbat, de 38 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere. De asemenea, a fost depistat un bărbat, de 24 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza cartierului Aurel Vlaicu din municipiu şi un bărbat, de 39 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 79/A, între localităţile Joia Mare şi Buteni. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că numerele de înmatriculare provizorii ale celor două autoturisme au valabilitatea expirată. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Documente false la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat un bulgar şi un turc, care au prezentat la control documente false. Bulgarul a fost depistat într-un autoturism Ford Escort, iar la controlul de frontieră a prezentat un document emis de autorităţile bulgare, care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unui permis autentic. În urma verificărilor s-a stabilit că cetăţeanul bulgar are permisul de conducere suspendat începând cu data de 12 august 2013, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Turcul a fost depistat într-un autoturism Audi și s-a legitimat cu o carte de identitatea bulgărească. Polițiștii de frontieră au sesizat deosebiri între kinegrama originală şi cea din documentul prezentat la control. În urma cercetărilor a rezultat bărbatul este cetăţeanul turc Murat D, în vârstă de 25 de ani.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.