Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Peste 400 de amenzi au fost date, în ultimele 48 de ore, de poliţiştii rutieri, care au efectuat mai multe acţiuni în municipiu şi pe raza judeţului Arad, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 439 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 107.000 de lei. Dintre acestea, 233 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 206 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 24 permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare.

Au sustras scule electrice şi alcool

Poliţiştii din Şiria au identificat trei tineri, care sunt bănuiţi de comiterea unui furt de pe raza acestei localităţi. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 12/13 decembrie 2014, cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani, ar fi pătruns, prin forţarea uşii de acces, în pivniţa unui imobil de pe raza comunei Şiria, de unde ar fi sustras mai multe scule electrice şi alcool etilic. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 2.000 de lei, a fost recuperat în totalitate, iar cei în cauză sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora.

Prinși în Arad la furat ștergătoare

Jandarmii arădeni au depistat două persoane care au săvârșit un furt. Cele două persoane au fost depistate în zona Pieței Caius Iacob. La vederea echipajului de jandarmerie, au încercat să evite întâlnirea, însă comportamentul lor a atras atenția. Persoanele au fost legitimate, iar după verificări a rezultat că este vorba de Nicușor G., de 25 de ani, din Ineu, și Sebastian S., de 16 ani, care locuiește fără forme legale în municipiul Arad. Asupra celor doi au fost găsite două ștergătoare de parbriz ale unui autoturism și au recunoscut că au sustras respectivele obiecte, indicând și autoturismul de la care proveneau acestea. Proprietarul autoturismului a fost identificat și a reintratîn posesia obiectelor sustrase. Jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Hoț depistat în flagrant

Poliţiştii de la Poliţia oraşului Chişineu Criş cercetează un bărbat, care a fost depistat în flagrant în timp ce sustrăgea fire din cupru. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, angajat al unei societăţi comerciale din localitatea Nădab, a fost depistat, duminică, în timp ce sustrăgea 8 kg de fire din cupru, din incinta societăţii. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, iar pe numele celui în cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Depistat în doar câteva ore

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din Şepreuş au identificat un bărbat, bănuit că ar fi sustras un telefon mobil, dintr-un magazin. Poliţiştii au fost sesizaţi de un bărbat că persoane necunoscute i-au sustras un telefon mobil, în timp ce se afla în incinta unui magazine din Şepreuş. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au reuşit, în doar câteva ore de la sesizare, identificarea unui bărbat, de 26 de ani, bănuit de comiterea faptei. Din cercetările efectuate s-a stabilit că, bărbatul, profitând de neatenţia victimei, i-ar fi sustras telefonul mobil, în valoare de aproximativ 800 de lei, de pe o masă din incinta magazinului. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, pe numele celui în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală pentru furt.

A condus sub influența alcoolului

Poliţiştii de la Poliţia oraşului Chişineu Criş au depistat un bărbat care a condus un autoturism, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul, de 31 de ani, a fost depistat, duminică, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 794, pe raza localităţii Apateu, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în cauză s-a dispus recoltarea probelor biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.