Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au dispus trimiterea în judecată unui bărbat, pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinere şi transport al bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal.

Conform anchetatorilor, bărbatul cunoștea că bunurile provin din contrabandă. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că Dan Cornel Vaţi, în data de 26 august 2014, a fost depistat pe raza oraşului Ineu, în timp ce transporta, cu o autoutilitară Fiat Ducato, 5.970 pachete ţigarete netimbrate, marca „Jing Ling”, cunoscând că acestea provin din contrabandă. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 60.530 lei, sumă ce reprezintă accize şi TVA. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Ineu.

Mandate de executare a pedepsei

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Arad au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii. Astfel, poliţiştii au pus în aplicare un mandat de executare emis de Judecătoria Lipova, pe numele unui bărbat de 32 de ani, şi un mandat de executare emis de Judecătoria Chişineu Criş, pe numele unui tânăr, de 23 de ani, aceştia fiind condamnaţi la 3 ani, respectiv 2 ani, de închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Cei doi au fost încarceraţi în Penitenciarul Arad.

Bărbat trimis în judecată

Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu, pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz de prelevare de mostre biologice, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi pentru punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că Marian Covaci, în data de 28 iunie 2014, deşi nu avea permis de conducere de nici o categorie, a condus pe drumurile publice din Ineu un moped marca Yamaha, neînmatriculat în circulaţie şi a refuzat să se supună recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Ineu.

Cercetați pentru furturi

Poliţiştii Secţiei nr. 1 din Arad au identificat un tânăr, bănuit de comiterea unui furt din locuinţă. În urma cercetărilor s-a stabilit că, la data de 13 noiembrie 2014, tânărul, de 19 ani, ar fi pătruns pe uşa lăsată descuiată într-un imobil de pe raza cartierului Aurel Vlaicu, de unde ar fi sustras un laptop, în valoare de aproximativ 600 de lei. Tânărul este cercetat pentru furt. De asemenea, poliţiştii de la Secţia nr. 1 au identificat un tânăr, care este bănuit că ar fi sustras un telefon mobil dintr-o locuinţă. Din cercetările efectuate s-a stabilit că, la data de 1 decembrie 2014, tânărul, de 16 de ani, profitând de neatenţia victimei, ar fi sustras un telefon mobil, în valoare de aproximativ 800 de lei, dintr-o locuinţă de pe Calea Aurel Vlaicu. Cel în cauză este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Depistat după ce a furat

În cursul zilei de joi, poliţiştii de la Poliţia oraşului Curtici au identificat un bărbat, bănuit că ar fi sustras mai multe produse dintr-un magazin. Poliţiştii au fost sesizaţi că persoane necunoscute au sustras produse alimentare, detergenţi şi produse cosmetice, dintr-un magazin din Curtici. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au reuşit, în doar câteva ore de la sesizare, identificarea unui bărbat, de 39 de ani, din Nădlac, bănuit de comiterea faptei. Cel în cauză este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, poliţiştii continuând cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

A furat stâlpii unui gard

Poliţiştii Postului de Poliţie Felnac au depistat un tânăr, care este bănuit de comiterea unui furt de pe raza acestei localităţi. Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 3/4 februarie, tânărul, de 20 de ani, ar fi sustras 10 stâlpi din ţeavă, dintr-un gard care împrejmuia grădina unui imobil de pe raza localităţii Felnac. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 1.000 de lei, a fost recuperat, tânărul fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.