Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 22 Feb, 2013 | Parerea ta

News2Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au reţinut şi încarcerat trei bărbaţi, pe numele cărora Tribunalul Arad a emis mandate de executare a unor pedepse cu închisoarea.

Conform procedurilor, poliţiştii au pus în executare mandatele emise de Tribunalul Arad pe numele lui Ştaniş Iosif, de 35 ani, din Arad, condamnat la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, Musta Ion Dănuţ, de 36 ani, din Olari, condamnat la 2 ani închisoare pentru complicitate la şantaj, şi Cotreanţi Viorel Cristian, de 32 ani, din Arad, condamnat la un an de închisoare pentru complicitate la şantaj. Cei trei au fost cercetaţi şi condamnaţi într-un dosar privind fapte care au avut loc în anul 2009.

Cercetaţi pentru furt din magazine

Două persoane depistate că au sutras de pe rafturile unor magazine sunt cercetate de poliţiştii arădeni. Conform oamenilor legii, George L., de 21 ani, din Socodor, a fost prins, joi,  în jurul orei 14.00, în timp ce a sustras din incinta  unui magazin băuturi alcoolice, în valoare de de 85,99 lei. De asemenea, Dan G., de 41 ani, din Bistriţa Năsăud, a fost depistat că a sustras produse alimentare. Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Transporta ilegal material lemnos

Poliţiştii Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Săvârşin şi de la Postul de Poliţie Petriş l-au depistat, în traffic, pe Mircea T, de 54 ani, din Ilia. Bărbatul transporta, cu o autoutilitară Iveco, pe DN 7, pe raza localităţii Ilteu, 5,5 metri steri lemn de foc, din specia salcâm, fără a avea aviz de însoţire primar. Conform Legii nr. 171/2010, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost reţinut în vedrea confiscării.

Bilanț al procurorilor DIICOT

Procurorii DIICOT au cercetat în 2012, la nivel național, 16.885 de persoane şi au întocmit 964 rechizitorii, fiind trimişi în judecată 3.906 inculpaţi, dintre care 1.906 în stare de arest preventiv. Activitatea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în anul 2012 a înregistrat creşteri la principalii indicatori statistici, sub aspect calitativ şi cantitativ. Cauzele de soluţionat au fost în număr de 16.984, înregistrând o creştere cu 6.96 % faţă de anul 2011, iar cauzele soluţionate au fost în număr de 8.936. Prejudiciul total în cauzele de criminalitate economico-financiară a fost de 77,5 milioane euro. Valoarea totală a drogurilor confiscate de către procurorii DIICOT a fost de 10,5 milioane euro.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare