Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 21 Feb, 2013 | Parerea ta

News2Un elev, în vârstă de 12 ani, de la Școala Gimnazială „Ștefan Cicio Pop“ din Arad a ajuns, joi, la spital, după ce a fost bătut de un coleg.

Incidentul a avut loc în curtea școlii, în timpul pauzei. Cei doi elevi sunt colegi în clasa a VI-a și s-au certat pentru o minge. Colegii lor spun că elevul de 12 ani nu a vrut să cedeze mingea și a primit câțiva pumni de la agresor, unul atingându-i ochiul stâng. Profesorii au intervenit pentru a-i despărți și au chemat o ambulanță, dar și pe polițiști. Conform medicilor, elevul de 12 ani a suferit o echimoză și leziuni superficiale pe cornee, fără a-i fi afectată vederea. Profesorii urmează să decidă dacă ambii băieți au fost vinovați și ce pedepse vor primi.

Combaterea absenteismului şcolar

Zeci de elevi din Arad și Ineu au fost prinși în baruri, în timpul orelor de școală. Jandarmii au desfăşurat în cursul zilei de miercuri acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar. În timpul unei acţiuni care a avut loc în oraşul Ineu, începând cu ora 9.00, au fost depistaţi 24 elevi, care se aflau în localuri din zona centrală a oraşului, în timpul în care ar fi trebuit să se afle la şcoală. De asemenea, într-o acţiune care a avut loc în municipiul Arad au fost depistaţi 5 elevi, într-un local situat în apropierea unei şcoli. În ambele situaţii, jandarmii au procedat la identificarea elevilor în vederea înştiinţării instituţiilor de învăţământ de care aparţin.

Sancţiuni pentru transportatori

Poliţiştii arădeni au depistat, în ultimele 24 de ore, mai multe transporturi ilegale de material lemnos. Astfel, poliţiştii Serviciului de  Ordine Publică l-au depistat pe Gheorghe I., de 27 ani, din Zăbrani, care transporta cu, un autovehicul, 11 ms lemn de foc, fără documente de transport. A fost depistat de asemenea și Teodor O., de 43 ani, din cadrul Ocolului Silvic Lipova, care a expediat 6 mc lemn de foc, fără documente legale de provenienţă şi transport. Poliţiştii din Pecica l-au depistat pe Adrian S., de 27 ani, din Săvârşin, care a transportat 8,8 ms material lemnos, fără a putea prezenta acte de provenienţă legală. Cei trei bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 7.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Au furat câinii unor localnici

Doi adolecenţi, care sunt suspectaţi că au sustras trei câini din rasa ogar, din curtea unor localnici, au fost depistați de poliţiştii din cadrul Postul de poliţie Pilu. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că, în perioada 20-21 ianuarie,  C.F., de 16 ani, şi C.A., de 15 ani, ambii din comuna Pilu, au sustras trei ogari din curțile a trei localnici. Împotriva celor doi suspecţi a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Bărbat cercetat pentru furt

Poliţiştii de la Postul de poliţie Felnac au identificat un bărbat suspectat că a furat  o roabă şi o butelie. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că, în luna mai 2012, Ionel L., de 35 ani, din Arad, a sustras o roabă şi o butelie aragaz, care îi aparțineau lui Jiva F., din Felnac. Pe numele bărbatului au fost întocmite actele premergătoare săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Cetăţeni turci reţinuţi la frontieră

Doi cetățeni turci, care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, au fost reținuți de poliţiştii de frontieră de la SPF Nădlac. Turcii au fost prinși când se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria. Cei doi au fost reţinuți la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de doi cetăţeni turci, cu vârste de 23 şi 24 ani. Poliţiştii de frontieră au întocmit pentru celor doi turci lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare