Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Poliţiştii din orașul arădean Sântana au identificat şase minori, care au furat un autoturism, autorii faptei fiind cercetați penal.

Oamenii legii au fost sesizaţi, duminică, despre faptul că persoane necunoscute au sustras un autoturism din faţa unui imobil din Sântana. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au reuşit, în doar câteva ore de la sesizare, identificarea a şase minori, cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, bănuiţi de comiterea faptei. Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în cursul zilei de duminică, cei şase tineri ar fi împins autoturismul lăsat descuiat de proprietar, până pe o altă stradă din Sântana, unde a fost găsit ulterior abandonat. Pe numele celor în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Au sustras tomberoane de gunoi

Trei bărbaţi, bănuiţi că ar fi sustras mai multe tomberoane de gunoi menajer de pe raza municipiului Arad, sunt cercetați de poliţişti. Doi din cei trei bărbaţi bănuiţi de furt au fost depistaţi în timp ce sustrăgeau un tomberon de gunoi menajer, din faţa unui bloc de pe raza cartierului Aurel Vlaicu. În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că, în seara zilei de 29 ianuarie, cei doi, împreună cu un alt bărbat, ar fi sustras trei tomberoane de gunoi menajer, de la o spălătorie auto, de pe raza cartierului Micălaca. Cei în cauză sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, poliţiştii continuând cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora.

Depistat în doar câteva ore de la sesizare

Poliţiştii de la Poliţia oraşului Ineu au depistat un bărbat, care este bănuit de comiterea unui furt. La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au fost sesizaţi că persoane necunoscute au sustras mai multe componente auto, de la punctul de lucru al unei societăţii comerciale, care are ca obiect de activitate dezmembrarea de autoturisme. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au reuşit, în doar câteva ore de ala sesizare, identificarea unui bărbat, de 26 de ani, bănuit de comiterea faptei. Prejudiciul cauzat în valoare de aproximativ 1.800 de lei a fost recuperat în totalitate, pe numele celui în cauză fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Frați prinși la furat în orașul Pecica

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupei de Supraveghere și Ordine Publică Pecica a depistat două persoane care au sustras obiecte metalice din cadrul unei societăți comerciale. Cele două persoane au fost observate în timp ce transportau respectivele obiecte, cu ajutorul a două biciclete. Jandarmii au procedat la legitimarea persoanelor, iar după verificări a rezultat că este vorba de doi frați, care își au domiciliul în orașul Pecica. Aceștia au recunoscut că au spart un stâlp de telefonie, care aparține unei societăți comerciale din localitate, și că au reușit să scoată din acesta aproape 50 kilograme de fier. Asupra persoanelor au fost găsite și uneltele de care s-au folosit, respectiv baros, daltă și foarfecă tip „gură de lup”. Jandarmii au întocmit în acest caz actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, cele două persoane fiind susceptibile de săvârșirea infracțiunilor de distrugere și furt.

Depistată în flagrant în timp ce fura

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică cercetează o tânără, care a fost depistată în flagrant în timp ce fura dintr-un magazine din municipiul Arad. Tânăra, în vârstă de 16 ani, a fost depistată, la sfârşitul săptămânii trecute, în timp ce sustrăgea îmbrăcăminte de pe rafturile unui magazin situat într-un complex comercial de pe Calea Aurel Vlaicu. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 145 de lei, a fost recuperat, iar pe numele tinerei au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

A transportat ilegal produse alimentare

Un tânăr, care a transportat ilegal mai multe produse alimentare, a fost depistat în trafic de poliţiştii Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală. Tânărul, în vârstă de 23 de ani, a fost depistat în trafic, pe DN 79/A, pe raza localităţii Buteni, în timp ce transporta, cu o autoutilitară, în scop comercial, produse alimentare în valoare de aproximativ 500 de lei, fără a deţine documente legale de provenienţă. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 12/1990, cu suma de 150 de lei, iar produsele alimentare au fost ridicate în vederea confiscării.

Transport ilicit de material lemnos

Poliţiştii de la Poliţia oraşului Chişineu Criş au depistat un transport ilicit de material lemnos. Oamenii legii au oprit în trafic, pe DN 79/A, pe raza orașului Chişineu Criş un bărbat, de 31 de ani, în timp ce transporta, cu o autoutilitară, 7 mc de lemn de foc, fără a deţine documente legale de provenienţă. Conform Legii nr. 171/2010, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare de aproximativ 1.400 de lei, a fost reţinut în vederea confiscării.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.