Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 17 Feb, 2013 | Parerea ta

News2Un bărbat, în vârstă de 75 ani, a murit, iar alți doi au fost răniți, duminică dimineața, în urma unui accident care a avut loc pe DN 7, pe raza localității arădene Bârzava.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că, în jurul orei 7.00, în timp ce conducea un autoturism VW Touran, pe raza localităţii Bârzava, Anton D., de 75 ani, din Covasna,  din cauza oboselii a adormit la volan, iar mașina a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune cu o autoutilitară Mercedes. În urma accidentului a decedat conducătorul autoturismului VW Touran şi au fost răniți grav doi bărbaţi, care se aflau în calitate de pasageri, în această mașină. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.

Români căutați de polițiști, identificați

Poliţiştii români şi partenerii străini au depistat în ultima săptămână, prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul CCPI-IGPR, 109 persoane şi 22 autovehicule care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen (SIS), potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române. Astfel, în perioada 9 – 15 februarie, autorităţile de aplicare a legii din România au localizat, pe teritoriul României, 61 persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS. Totodată, poliţiştii români au pus în aplicare şase mandate europene de arestare, au identificat trei persoane care au fost semnalate ca fiind dispărute şi au depistat 33 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară. De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 20 de autoturisme care erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen.

Sancțiuni pentru deșeuri industriale reciclabile

Peste 90 de tone de deşeuri industriale reciclabile au fost depistate de polițiștii români. Poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică și din cadrul secțiilor regionale de poliție transporturi, împreună cu reprezentanţi ai comisariatelor teritoriale ale Gărzii Naţionale de Mediu, au acţionat în perioada 14 – 15 februarie, la nivel naţional, pentru verificarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de colectare a deşeurilor industriale reciclabile. Pe parcursul celor două zile, echipele de control au verificat 2.613 centre de colectare. În urma acestor activităţi au fost aplicate 646 de sancţiuni, în valoare de 1.141.695 lei şi au fost confiscate peste 93 de tone de materiale reciclabile.

Suspecți de infracțiuni, depistați în România

În perioada 11 – 14 februarie, au fost depistate, la nivel național, peste 300 de persoane suspectate de comiterea unor fapte penale. De asemenea, au fost aplicate aproape 11.500 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea pentru nerespectarea regulilor de circulaţie. În urma activităţilor desfăşurate de inspectoratele de poliţie judeţene au fost constatate 393 de infracţiuni, dintre care 216 în flagrant delict. De asemenea, polițiștii au efectuat 121 de percheziţii, 1.451 de controale, 407 filtre şi 9 razii. Astfel, au fost prinşi 317 suspecţi de infracţiuni, dintre care 47 au fost reţinuţi şi 25 arestaţi. Totodată, poliţiştii au găsit patru autoturisme semnalate ca fiind furate.

Evaziuni fiscale și falsuri, descoperite de polițiști

Poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au depistat, în ultima săptămână, la nivelul întregii țării, 165 de infracţiuni, în urma controalelor desfăşurate la nivel naţional. Conform IGPR, în perioada 9 – 15 februarie, în urma acţiunilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor,  poliţiştii au descoperit 48 de infracţiuni de evaziunea fiscală, 22 de înşelăciuni în relaţiile comerciale, 27 de falsuri în înscrisuri, şapte delapidări, trei cazuri de abuz în serviciu, zece infracţiuni prevăzute de Legea nr.86/2006 privind Codul Vamal, zece la Legea 656/2002- spălarea banilor, opt la Codul Fiscal, trei la legea privind societăţile comerciale şi 19 fapte de corupţie.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare