Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 14 Feb, 2013 | Parerea ta

News2Mai multe persoane, care au sustras materiale feroase, pe care intenţionau să le valorifice la centrele de colectare a fierului vechi, au fost depistate, în ultimele 24 de ore, de polițiștii arădeni.

Poliţiştii Biroul de Ordine Publică i-au depistat pe Marian C., de 19 ani, din Reşiţa, Mitruţ F., de 45 ani, din Şeitin, Carol F., de 20 ani, şi L.A., de 15 ani, ambii din Arad, care au pătruns în incinta unui punct de lucru al unei societăţi economice, de pe strada Mărului, cu intenţia de a sustrage materiale feroase. De asemenea, poliţiştii din Şiria au prins, în flagrant, pe Constantin J., de 37 ani, şi J.C., de 14 ani, ambii din Şiria, care au sustras 100 de metri liniari de sârmă, cu grosimea de 3 mm, care era folosită la susţinerea viţei de vie, de pe un teren situat între localităţile Mâsca şi Pâncota.  Prejudiciul, în valoare de 300 lei, a fost recuperat în totalitate. Poliţiştii din Secusigiu îi cercetează pe Alin B., de 32 ani, şi Iacob P., de 36 ani, ambii din Sânpetru German. Cei doi au pătruns în incinta unei ferme dezafectate, de unde au sustras 4 profile metalice, pe care le-au tăiat de pe acoperişul unei clădiri Pe numele celor depistați, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală pentru furt calificat.

Autoturism de lux sustras din Italia

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat în proprietatea unui arădean un autoturism marca Land Rover Freelander, fabricat în anul 2011, care figurează în bazele de date ca fiind sustras din Italia. Autoturismul a fost identificat în  posesia  lui  Ioan C., de 59 ani, din Arad, pe raza municipiului, şi, conform procedurilor, a fost indisponibilizat la sediul Inspectoratului de Poliției al Județului  Arad, în vederea continuării cercetărilor.

A tăiat ilegal 12 arbori

George I., de 38 de ani, din județul Ilfov, a fost depistat de poliţiştii Secţiei nr. 8  Poliţie Rurală Săvârşin. Conform oamenilor legii, bărbatul a tăiat, fără drept, 12 arbori, din specia salcâm şi carpen, din locul numit „Pârâul Băneşti”, din pădurea care aparţine Ocolului Silvic Săvârşin. Conform Legii nr. 171/2010, bărbatul a fost sancţionat contravenţional. Materialul lemnos rezultat în urma tăierii a fost recuperat în totalitate.

Cercetat pentru furt din locuinţă

Poliţiştii de la  Postul de Poliţie Bârzava îl cercetează pe Marius R., de 29 ani, din aceeaşi localitate, suspectat că a sustras mai multe bunuri dintr-un imobil care îi aparţine lui F.T., de 78 ani. Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că, în perioada 1-13 februarie, prin folosirea de chei potrivite, suspectul a pătruns şi a sustras din locuinţa lui F.T., din localitatea Bătuţa, mai multe bunuri de uz gospodăresc și produse de îmbrăcăminte, în valoare de 2.000 lei. Marius R. este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Transporturi ilegale, depistate de poliţişti

În cadrul unei acţiuni organizate de poliţiştii Compartimentului Silvic -Serviciul de Ordine Publică, pe raza localităţi Turnu, au fost depistate mai multe transporturi ilegale de material lemnos. Astfel, a fost depistat Filip E., din Făget, care a transportat cu un autovehicul 8,5 ms lemn de foc, specia salcâm, fără provenienţă legală. A fost depistat și Mihai A., din Braşov, care a transportat 12 ms lemn de foc, paletizat, specia salcâm, fără ca materialul lemnos să corespundă din punct de vedere al speciei cu cel trecut pe avizul de însoţire. Poliţiştii l-au depistat şi pe Cătălin T., din Arad, care a transportat 8,4 ms lemn de foc, specia cer. Lemnele nu corespundeau din punct de vedere al speciei cu cele de pe avizul de însoţire. Persoanele depistate au fost sancţionate contravenţional, cu suma totală de 7.000 lei, iar materialul lemnos a fost predat în custodia Ocolului Silvic „Iuliu Moldovan” – Depozit Pecica.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare