Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 11 Feb, 2013 | Parerea ta

News2Peste 2.200 pachete de ţigări netimbrate au fost depistate de poliţiştii arădeni, iar bărbatul care le deţinea este cercetat acum pentru contrabandă.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul de specialitate al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Arad, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii fraudelor fiscale în domeniul produselor accizabile. Cu această ocazie a fost depistat în trafic, în zona oraşului Chişineu Criş, Ovidiu C., de 39 ani, Arad, care deţinea şi transporta, cu un autoturism Dacia Logan, 2.290 de pachete ţigări netimbrate, marca Jin Ling. Pe numele bărbatului au fost întocmite acte premergătoare pentru infracţiunile de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile.

Bărbat mort, pe strada Emilian

Un bărbat în vârstă de 81 de ani, din municipiul Arad,  a murit, după ce casa în care locuia a luat foc. Pompierii au fost solicitați să intervină pe strada Emilian, la un incendiu declanşat la o locuinţă particulară. Cel care a făcut apelul la pompieri a spus că proprietarul imobilului nu este acasă. Dar, în sprijinul celor două autospeciale de stingere cu apă şi spumă a fost trimis şi un echipaj SMURD, existând prezumaţia ca bărbatul să fie casă. La faţa locului, echipajele de intervenţie au constatat că incendiul se manifesta în interiorul imobilului, într-o bucătărie şi camera alăturată, iar într-o încăpere a fost găsit căzut un bărbat. Acesta a fost evacuat şi predat echipajului SMURD. După încercări repetate de rescuscitare, bărbatul a fost declarat decedat. În urma unei intervenţii care a durat aproximativ două ore, incendiul a fost stins. În incendiu au ars bunurile din bucătărie şi s-au degradat cele din camera alăturată. Cauza probabilă a incendiului sunt sistemele de încălzire amplasate necorespunzător faţă de materiale combustibile.

300 de sancţiuni contravenţionale

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri au desfăşurat două acţiuni cu efective mărite, pentru prevenirea accidentelor rutiere comise pe fondul excesului de viteză. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 319 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 65.000 lei, din care 229 pentru depăşirea vitezei legale, 35 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, 8 pentru depăşiri neregulamentare, iar 47 pentru alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, pentru neregulile constatate au fost aplicate şi alte măsuri complementare, fiind ridicate 14 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare. Acţiunile vor continua şi în perioada următoare.

Cercetaţi pentru furt calificat

Poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie Arad au prins în flagrant patru bărbaţi care au sustras 9 panouri metalice din incinta unei societăţi comerciale. Teodor S., de 40 ani, Gheorghe B., de 36 ani, Ioan T., de 23 ani, toţi din Arad, şi Banu G., de 35 ani, din judeţul Mureş, au fost prinşi în timp ce au sustras panourile metalice, în greutate de aproximativ 425 kg, dintr-o societate comercială, de pe strada Câmpurilor, din municipiul Arad. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit firmei, iar pe numele celor patru bărbaţi au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Transport ilicit de material lemnos

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din Pâncota au desfăşurat o acţiune pe linia comercializării şi transportului ilegal de material lemnos, ocazie cu care au fost depistate mai multe persoane care desfăşurau activităţi ilicite. Astfel, Gheorghe B., de 32 ani, Nicoleta G., de  37 ani, şi Samuil B., de 31 ani, au fost depistaţi  în timp ce comercializau material lemnos în piaţa agroalimentară, care nu este autorizată pentru astfel de activităţi de comerţ. Cele patru persoane au fost sancţionate contravenţional cu câte 1.000 lei. Polițiștii i-au mai depistat pe Ioan A., de 32 ani, şi Adrian O., de 30 ani, care transportau material lemnos, având avizul de însoţire expirat, iar Florin S., de 19 ani, a deţinut un aviz fără a fi înscrisă provenienţa legală a materialului lemnos. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar cei trei bărbaţi au fost amendați cu câte 2.000 lei.

Au furat poarta unui imobil

Poliţiştii din cadrul Poliţiei comunale Şiria i-au prins în flagrant pe Samuel L., de 19 ani, şi J.L., de 16 ani, care au sustras poarta metalică a unui imobil situat pe raza localităţii Şiria. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproxiamtiv 2.000 lei, a fost recuperat, pe numele celor doi tineri fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare