Știri pe scurt

Publicat de actualitati-arad in 05 Feb, 2013 | Parerea ta

News2Doi bărbați, care erau dați în urmărie națională, având de executat pedepse cu închisoarea, au fost depistați și reținuți, în ultimele 24 de ore, de polițiștii din Arad.

Astfel, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale l-au depistat, pe raza municipiului Arad, pe urmăritul naţional Răzvan Bora, de 21 de ani, din Felnac. Tânărul este condamnat la 5 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. De asemenea, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi de la Postul de Poliţie Şagu l-au depistat, pe raza localităţii Şagu, pe Ștefan Coman, de 49 de ani, din judeţul Maramureş. Pe numele acestuia, Judecătoria Chişineu Criş a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 1 an şi 2 luni, pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Cele două persoane au fost introduse în arestul IPJ Arad.

Cercetaţi pentru că tăiat ilegal arbori

Poliţiştii Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Gurahonţ i-au depistat pe Pavel M., de 55 ani, Marcel M., de 30 ani, Mircea M., de 49 ani, şi Alexandru B., de 51 ani, toţi din comuna arădeană Vârfurile. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că, în data de 18 ianuarie, aceştia au tăiat fără drept 16 arbori, de esenţe diferite, din Valea Ursului, de pe raza localităţii Tălagiu, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 8.86o lei. Pe numele celor patru bărbaţi a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos.

Ziua Siguranţei pe Internet

Ziua Siguranţei pe Internet (Safer Internet Day) este sărbătorită în fiecare an, începând cu 2003, în luna februarie, în peste 60 de ţări din întreaga lume. Ziua Siguranţei pe Internet este coordonată şi promovată de reţeaua europeană INSAFE – European Safer Internet Network, în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene. În fiecare an, cu ocazia Safer Internet Day, INSAFE promovează învăţarea utilizării într-un mod responsabil a noilor tehnologii online şi mobile şi face referire, în special, la copii şi la comportamentul acestora în mediul online. În acest an, Ziua Europeană a Siguranţei pe Internet se sărbătoreşte la data de 5 februarie. În 2008 a fost primul an de participare al României în programul European de siguranţă online pentru copii.

Egipteni reținuți la frontieră

Trei egipteni au fost prinşi când încercau să iasă din ţară prin Vama Nădlac cu acte de identitate falsificate din care reieşea că sunt belgieni. Poliţiştii de frontieră au verificat un autocar care circula pe ruta România-Italia, printre pasageri numărându-se patru bărbaţi care au prezentat acte de identitate din care reieşea că sunt cetăţeni belgieni. Documentele prezentate de trei dintre cele patru persoane nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond ale unora autentice. Cei trei bărbaţi sunt cetăţeni egipteni, doi având 34 de ani, iar al treilea, 35 de ani. Ei erau însoţiţi de cetăţeanul belgian Mutiganda Joris G., de 37 ani, care le-a procurat documentele false, fiecare migrant egiptean plătind câte 200 de euro. Egiptenii intenţionau să ajungă în Belgia. Ei sunt cercetaţi penal acum pentru fals privind identitatea, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Cetăţeanul belgian care îi însoţea este cercetat pentru complicitate la uz de fals şi complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare