Ştiaţi că… aerul din oraşe menţine căldura şi creează smogul?

Publicat de actualitati-arad in 21 Feb, 2013 | Parerea ta

orasDin cauza poluanţilor în formă gazoasă, lichidă şi solidă, adăugându-se o slabă ventilaţie, aerul păstrează impurităţile timp îndelungat.

Partea bună este că acestea absorb radiaţiile solare; partea proastă, mai ales în timpul sezonului cald, este că menţin căldura şi nu îi permit să se degaje.

Atunci când aerul cald ajunge în aproprierea fabricilor şi intră în zona coşurilor, se încarcă suplimentar cu impurităţi şi căldură. În acest mod se formează o pătură de praf şi fum. Odată cu venirea nopţii, aerul se mai răceşte, creându-se o ceaţă închisă la culoare, din cauza condensării vaporilor de apă. Toate acestea amestecate, formează smogul.

Dacă aveţi impresia că atunci când aerisiţi casa pentru a scăpa de fum şi mirosuri neplăcute, intră aer curat, gândiţi-vă de două ori. În marile oraşe, unde poluarea este la un nivel ridicat, o soluţie de a obţine o atmosferă sănătoasă în casă este reprezentată de echipamentele profesionale, precum un purificator aer, care elimină alergenii, praful şi mirosurile neplăcute.

Smogul poate afecta sănătatea, ducând la apariţia unor afecţiuni respiratorii sau ale ochilor.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare