Stație de Sterilizare Centralizată, inaugurată la Spitalul Județean

Publicat de actualitati-arad in 21 Aug, 2013 | Parerea ta

DSCN7056-1111La Spitalul Clinic Județean de Urgență din Arad a fost inaugurată, miercuri, Stația de Sterilizare Centralizată, valoarea totală a investiției fiind de 347.000 lei.

În această nouă locaţie sunt funcţionale două aparate de sterilizare, unul nou, achiziţionat recent, dar și unul mai vechi, care este în curs de recondiţionare.

Lucrările la această Stație de Sterilizare au început în 25 februarie.

Prezent la inaugurare, Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad, a afirmat că Stația de Sterilizare a Spitalului Judeţean trebuia modernizată, din două mari motive: „ca să oferim o siguranţă pacienţilor şi personalului medical şi, desigur, ca spitalul să poată fi acreditat“.

„Până acum, secţia a funcţionat într-un spaţiu impropriu, atât ca şi dotări, cât şi din punct de vedere a dimensiunilor spaţiului. Am găsit soluţia de a amenaja secţia într-o zonă care, până la renovare, era insalubră şi nu era folosită de spital“, a declarat Nicolae Ioţcu.

Pentru asigurarea calităţii actului medical, Consiliul Judeţean Arad a mai alocat suma de 464.000 lei, pentru achiziţionarea componentelor necesare funcţionării (cărucioare, mese de lucru, casolete, etc.).

Având în vedere legislaţia în vigoare, precum şi faptul că sterilizarea centralizată deserveşte mai multe secţii, în urma unificării spitalelor, alocarea unui spaţiu în acest scop a fost obligatoriu, spun reprezentanții Spitalului Județean.

În prezent există în spaţiul nou amenajat, 4 zone distinct: zona de decontaminare şi dezinfecţie, zona de pregătire şi împachetare materiale sanitare, zona destinată sterilizării, depozitul de materiale sterile.

„Pentru fiecare zonă există câte un filtru pentru personal, dotat cu echipament de protecţie adecvat zonei respective: halate, şort de protecţie, mănuşi de cauciuc și altele. Toate aceste lucrări s-au efectuat cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică, şi corespund tuturor normelor legislative în vigoare”, a explicat Teodora Olaru, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Beneficiarii investiţiei inaugurate miercuri sunt: Bloc Operator Chirurgie 1, BO Chirurgie Infantilă, Ortopedie, Chirurgie plastică, ATI, Gastroenterologie, UPU, Hematologie, Neurologie, etc.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare