Start festiv la Raliul Aradului 2013

Publicat de actualitati-arad in 23 Aug, 2013 | Parerea ta

IMG_1086GALERIE FOTO Peste 40 de echipaje participă la ediția din acest an a Raliului Aradului, startul festiv fiind dat vineri seara, pe platoul din fața Palatului Administrativ.

Ediţia din acest an a raliului este organizată conform cerinţelor Campionatului European de Raliuri (ERC) și se va defăşura pe drumuri de pământ, forestiere şi comunale, lungimea totală fiind de 145 kilometri.

Mașinile și echipajele participante la competiția automobilistică au fost prezentate vineri seara, în centrul Aradului, printre cei aflați la start fiind și primarul Gheorghe Falcă, pe un Mitsubishi Lancer Evo VIII.

Înainte de a porni în cursă, arădenii au avut posibilitatea de a se fotografia cu mașinile, dar și cu piloții și copiloții, care sunt din mai multe țări.

Printre piloții participanți la ediția a V-a a Raliului Aradului se află Francois Delecour, David Botka, Vali Porcisteanu, Marco Tempestini, Edwin Keleti, Dan Gîrtofan, Gergo Szabo, Bogdan Marişca.

Primul care a plecat în cursa de prezentare a fost primarul Gheorghe Falcă, care l-a avut în dreapta pe Valentin Hard care au condus un autotusim Mitsubishi Lancer Evo VIII. Primarul Gheorghe Falcă le-a urat succes tuturor participanţilor şi a spus că atât municipalitatea, cât şi Consiliul Judeţean Arad, vor oferi, şi în viitor, sprijin pentru organizarea acestei competiţii.

Mihai Leu, care a anunțat că revine în cursele automobilistice, a absentat de la cursa de prezentare, fiind angrenat într-o competiție pugilistică.

Raliul va începe sâmbătă şi avea 11 probe speciale, din care cele mai spectaculoase se vor desfăşura la Conop şi la Bârzava şi două probe superspeciale, care se vor desfăşura duminică, la Cartodromul Las Vegas din municipiul Arad.

La start se vor alinia piloţi din Italia, Ungaria, Germania, Bulgaria, Slovacia, Franţa, alături de majoritatea piloţilor din Campionatul Naţional de Raliuri.

„Anul acesta avem modificări şi probe noi, inclusiv Super Speciala care, ca o noutate faţă de anul trecut, se va desfăşura în sens invers. S-a lucrat foarte mult pe parte de securitate, delimitându-se clar zonele destinate spectatorilor iar probele sunt atât de bune încât se pot parcurge cu orice tip de maşină“, a spus Ciprian Suărăşan, organizator al Raliului Aradului.

Organizatorii evenimentului auto au spus că au depus candidatura pentru ca Raliul Aradului să devină etapă a Campionatului European de Raliuri, astfel, Aradul ar poate fi, după Sibiu, a doua locaţie din România care va găzdui o etapă europeană.

Răpunsul în urma evaluării făcute de observatorii FIA va fi dat în luna decembrie.

Festivitatea de premiere la Raliul Aradului 2013 va fi duminică, de la ora 16.00, pe platoul din faţa Palatului Administrativ.

text&foto: actualitati-arad.ro

AICI FOTO DE LA CURSA DE PREZENTARE

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare