Spitalul Clinic Judeţean Arad rămâne unitate sanitară de categoria a II-a

Publicat de actualitati-arad in 20 Mar, 2013 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERASpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad este în continuare clasificat ca unitate sanitară de categoria a II-a, prin ordin al ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

„De la preluare, Consiliul Judeţean Arad a alocat surse importante pentru obiective de investiţii în vederea bunei desfăşurări a activităţii medicale. Menţinerea gradului II de clasificare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă reprezintă o recunoaştere a eforturilor depuse de Consiliul Judeţean Arad în procesul de modernizare a spitalului, prin investiţiile demarate, cât şi prin achiziţionarea de aparatură medicală, astfel încât cetăţenii judeţului să beneficieze de un act medical cât mai bun”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliul Judeţean Arad.

Încă de la preluarea în administrare a spitalului, Consiliul Judeţean Arad  a investit în domeniul medical aproximativ şapte milioane euro.

Proiectul de modernizare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă continuă şi în acest an, printre obiectivele de investiţii figurând continuarea lucrărilor de extindere şi modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe UPU – SMURD, sistematizarea circulaţiei în incinta spitalului, pentru a facilita accesul ambulanţelor, continuarea lucrărilor de construcţie a secţiei TBC.

La acest ultim obiectiv, valoarea totală a contractului este de peste 10,2 milioane de lei, din care aproximativ două milioane de lei au fost alocaţi deja de Consiliul Judeţean încă din anul 2012.

O altă investiţie care se va concretiza în acest an prevede realizarea unui pavilion administrativ la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

„Toate aceste eforturi financiare şi umane au dus la reconfirmarea clasificării Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ca şi unitate de categoria a II-a”, a completat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare