Ziarul electronic al arădenilor

Spectacolul „Fugato Labille: Camille Claudel“, la Teatrul de Vară Arad

Miercuri, 23 august, începând cu ora 20.00, Asociația Femeilor din Teatru If/Dacă… Pentru Femei ne va prezenta spectacolul „Fugato Labille: Camille Claudel“, cu Liana Ceterchi, Cezara Munteanu și Teodora Toader.

„Camille Claudel. Femeia artist cunoscuta mai mult pentru relatia ei cu Rodin (căruia i-a fost elevă, confidentă, amantă și muză) și-a depășit timpul și a fost dată uitării chiar de oamenii cei mai apropiați ei. Un destin remarcabil, atât prin forța cu care a pătruns și a reușit în lumea artistică, cât și prin tragismul care i-a marcat sfârsitul.

Paul Claudel fratele ei mai mic, spunea că ar fi fost înzestrată cu toate darurile; considerată genială, inteligentă, cultivată, de o frumusețe izbitoare – a fost dăruită acestei lumi pentru a revela frumosul. Camille Claudel a adus sculptura într-un punct în care echilibrul sfida zborul. Nu a fost însă lăsată să zboare. Nu o permiteau prejudecățile timpului. Nu se cădea… Nu era voie…

Camille Claudel a luptat cu fiecare NU al timpului ei… devenind ea însăși un NU, refuzând să mai lucreze, să mai existe. A trebuit să treacă aproape un secol pentru a se i se recunoaste geniul“ declară regizoarea piesei „Fugatto Labile: Camille Claudel“, Liana Ceterchi.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Cultural Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.