Spectacolul Companiei Aradi Kamaraszinhaz, premiat la Festivalul Internațional de Teatru Atelier

Publicat de actualitati-arad in 03 Jul, 2016 | Parerea ta

Éder Enikő și Borsos Pál au câștigat premiul pentru Cea Mai Bună Muzică la Festivalul Internațional de Teatru Atelier desfășurat la Baia-Mare cu spectacolul Tunderi (Zelda was not from here), o coproducție al teatrului maghiar arădean  Aradi Kamaraszinhaz, Teatrul Jokai din Bekescsaba (Ungaria) și Asociația MASZK din Szeged (Ungaria).

La cea de-a 23-a ediție a celui mai longeviv festival internațional de teatru din România, coproducțiile celor trei teatre (musicalul minimalist suprarealist Tündéri și monodrama Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll) au fost singurele spectacole de limba maghiară, alături de companii din România, Bulgaria, Belgia, Ucraina și Franța.

Situaţia de la care porneşte piesa română contemporană a dramaturgului Theo Herghelegiu Zelda was not from here (tradusă în limba maghiară Tündéri) este echilibrul fragil între real şi dincolo de acesta pe care cei doi încearcă să o menţină, aflându-se într-un labirint fără ieşire, nevoiţi să recurgă unul la celălalt, o situaţie care oferă ‘visatul cu ochii deschişi’ ca soluţie pentru rezistarea într-o realitate hidoasă. Piesa a fost montată de către Tapasztó Ernő cu actorii Harsányi Attila, Tege Antal și Éder Enikő, muzica fiind compusă de Éder Enikő și Borsos Pál.

Regizorul Tapasztó Ernő a câştigat Premiul Pentru Cea Mai Bună Regie în 2013 la Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio desfăşurat la Piteşti. La același festival spectacolul a fost nomilazat în trei categorii: cel mai bun spectacol (marele premiu), cel mai bun decor și cea mai bună regie.

Anul trecut la Festivalul Atelier Harsányi Attila a câștigat premiul pentru Cel Mai Bun Actor  pentru interpreatrea rolului din monodrama Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Compania Aradi Kamaraszinhaz. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare