Ziarul electronic al arădenilor

Spectacolul “13” al Companiei Aradi Kamaraszinhaz, invitat de onoare la Lendava, Slovenia

foto_13Spectacolul „13” – o producție a teatrului maghiar arădean Aradi Kamaraszinhaz, realizat în colaborare internațională româno-maghiară-sârbă – va fi prezentat în cadrul festivităţilor legate de 6 octombrie în Lendava, Slovenia.

Spectacolul este semnat de regizorul Tapaszto Erno şi de coregraful Farkas Tamas.

Co-producţia este inspirată din ultimele zile din viața celor treisprezece generali executați la Arad.

Spectacolul de dans și muzică live este inspirat din folclorul maghiar, românesc, țigănesc, sârb, dar și din muzica clasică austriacă și șansonetele franceze.

Producţia aparţine Companiei Aradi Kamaraszinhaz, Ansamblului Taban din Bekescsaba și Formației Juhasz din Subotița.

Potrivit echipei regizorale, spectacolul este o estetică a barbarismului modern.

Specatcolul ”13” care a fost ales printre cele mai bune spectacole ale anului 2015 în Ungaria, a avut succes şi în România.

La festivalul internațional Theaterstock din Bacău a fost primit cu o deosebită  pasiune: ”Un spectacol de excepție, un spectacol de respirație scurtă, dens, cu mesaj puternic, răscolitor, care trezește conștiințe adormite într-o nepăsare vinovată. Un spectacol răvășitor! (…) Prin dans și muzică – limbaje universale – au reușit să transmită că orice crimă, orice intoleranță față de libertatea de gândire, față de credința personală – toate aceste nelegiuri sunt oribile.

Au reușit să exprime diversitatea umană și frumusețea ei și în același timp au fost foarte bine conturate aspecte ale conștiinței căzută în abisul despotismului: dezumanizarea totală a celui care ucide cu sânge rece, lipsa oricărui sentiment de compasiune, zvârcolirea oribil lăbărțată a criminalului primar”, scrie Nora Savu după spectacolul din Bacău.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Compania Aradi Kamaraszinhaz. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *