Spaţiu de joacă amenajat de voluntarii străini

Publicat de actualitati-arad in 07 Oct, 2015 | Parerea ta

DSC_0192„Youth for Life, Partners for Education” este un proiect al Asociaţiei Sirina, care îşi propune să dezvolte activităţi de voluntariat cu tineri şi copii din Şcoala Gimnazială “Iosif Moldovan“ Arad.

Proiectul se încadrează într-o acţiune-cheie, mobilitatea tinerilor, finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.

Printr-o acţiune de voluntariat s-a amenajat un locul de joacă din curtea Şcolii Gimnaziale “Iosif Moldovan”, situată în Arad, Strada Conduraşilor.

Prin această activitate de voluntariat, curtea şcolii a fost amenajată astfel încât elevii să beneficieze de o zonă verde în care să se poată juca şi relaxa. Acest demers a fost realizat la iniţiativa voluntarilor străini ai Asociaţiei Sirinia pentru petrecerea timpului liber sau desfăşurarea unor activităşi recreative împreună cu elevii şcolii. Parte din obiecte au fost realizate din materiale reciclabile.

La activitate au participat voluntarii străini din Italia şi Spania, membrii asociaţiei, cadre didactice şi elevii ai şcolii.

Scopul proiectului “Youth for Life, Patrners for Education” este de a asigura acces la programe de educaţie nonformală şi a oferi o alternativă de a petrece timpul liber pentru tinerii şi copiii din Şcoala Gimnazială “Iosif Moldovan“ Arad.

Prin implementarea acestui proiect se urmăreşte dezvoltarea de activităţi educaţionale adaptate la nevoile reale şi personale ale copiilor şi tinerilor din şcoală, programe care vor fi implementate de către voluntarii străini.

Astfel, pe parcursul celor opt luni copiii şi tinerii vor participa la ateliere de creaţie, de învăţare a limbilor străine, de educaţie, de igienă, de sănătate şi dezvoltare personală.

Un alt set de activităţi presupune realizarea de activităţi ecologice, jurnalistice, interviuri cu oameni din comunitate, promovarea comunităţii prin realizarea unui ziar local, teatru civic şi altele.

Toate aceste acţiuni sunt menite să ofere experienţă de muncă tinerilor şi copiilor, să îşi dezvolte abilităţi sociale, de comunicare, de planificare precum şi lucrul în echipă.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociaţia Sirinia. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare